Wednesday, 2 December 2015

မတ္ပဲေၾကာ္










အသားဟင္းေတြ မစားခ်င္ေလေတာ့ အသီးအ႐ြက္တို႕ ပဲတို႕ဘက္ လွည့္ျဖစ္တိုင္း ပဲဆိုရင္ တမ်ဳိးမဟုတ္ တမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္ေလေတာ့ ဒီတခါ မတ္ပဲေၾကာ္ မြမြေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားလို႕ ယူက်ဴ႕ကၾကည့္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မတ္ပဲ - 1cup
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခ်င္း - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းစာ
  • နံနံပင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းစာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆီ - 1 1/2 cups
  • ေရ -ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
  • မတ္ပဲကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အနည္းဆံုး ၅နာရီခန္႕ ေရစိမ္ေပးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ခပ္ရိတ္ရိတ္ လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ေရစိမ္ထားေသာပဲကို ႀကိတ္စက္ထဲထည့္ျပီး အရင္ဆံုး တမိနစ္ေလာက္ ႀကိတ္လိုက္ပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ႀကိတ္ျပီးတာနဲ႕ စက္ကိုခနနားျပီး ႀကိတ္စက္ထဲမွ ပဲမ်ားကို ဇြန္းျဖင့္ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးျပီး ေဘးမွာကပ္ေနတာေတြ ျခစ္ခ်ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း ထည့္ကာ တမိနစ္ ဆက္ျပီးႀကိတ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ျပည့္တာနဲ႕ စက္ခနရပ္ျပီး ႀကိတ္စက္ထဲက ပဲမ်ားကို အထက္ေအာက္ လွန္ကာ ေဘးမွာ ကပ္ေနတာေတြ ျခစ္ခ်ေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ ေရထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းထည့္ျပီး ေနာက္ထပ္ တမိနစ္ ထပ္ႀကိတ္ေပးပါ
  • ေရ ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းေလာက္ ကုန္ေအာင္ ႀကိတ္ေပးျပီး ပဲမ်ားေခ်ာမြတ္စြာ ေက်သြားေစရန္ ေနာက္ထပ္ ၃မိနစိေလာက္ ထပ္ႀကိတ္ေပးပါ
  • ပဲႀကိတ္ျပီးျပီဆိုတာနဲ႕ ဇလံုတခုထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ နံနံပင္ ခ်င္းႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ကာ ပဲကိုေလခိုလို႕ေကာင္းေစမည့္ ေမႊတံျဖင့္ လက္သန္ရာသို႕ အနည္းဆံုး ၂မိနစ္ဆက္တိုက္ ေမႊေပးပါ
  • ပဲေၾကာ္ရန္အတြက္ ေလခိုမွဳ လံုေလာက္တာကို သိေစရန္ ေရထည့္ထားေသာ ဇလံုထဲသို႕ ႀကိတ္ျပီးသားပဲကို အနည္းငယ္ယူျပီး ထည့္ၾကည့္ပါက ေရေပၚေပၚလာလ်ွင္ ေၾကာ္ရန္အသက့္ျဖစ္ပါျပီ
ပဲေၾကာ္ရန္
  • ဆီကို အပူေပးထားပါ
  • လက္ကိုေရစြတ္ရန္ ေရဇလံုသန္႕သန္႕ တခုျပင္ထားပါ
  • လက္ကို ေရစြတ္ျပီး ေရမ်ား စိုစြတ္စြာ ပါမလာေစရန္ လက္ကိုခါေပးျပီးမွ ပဲကို အေၾကာ္တခုစာ ယူလိုက္ပါ
  • လက္၀ါးေပၚတင္ျပီး အနည္းငယ္ျဖန္႕ကာ လက္မႏွင့္ အလယ္တည့္တည့္ကို ေဖာက္ေပးျပီးမွ ဆီပူအိုဒထဲကို အသာေလ်ာခ်ေပးပါ
  • အိုးဆန္႕သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးျပီး တဖက္က်က္ပါက တဖက္သို႕လွန္ေပးကာ ၂ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ေသာ မတ္ပဲေၾကာ္ မြမြေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment