Saturday, 5 December 2015

ပဲတီခ်ဥ္ ေမႊးေမႊးေလး












ဒီတခါေတာ့ ငပိခ်က္ ငံျပာရည္ခ်က္ ငပိရည္တို႕နဲ႕ အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့ ပဲတီခ်ဥ္ အခ်ဥ္တည္နည္း မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ အခ်ဥ္တည္ရတာ မခက္ခဲလွပါဘူး ဒါေပမဲ့ အခ်ၪ္ထည့္မဲ့ ပုလင္းက တျခား ဘာမွမထည့္ဘူးတဲ့ ပုလင္းသန္႕သန္႕နဲ႕ အခ်ဥ္တည္ဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္ ေနာက္တခါ ျပန္သံုးႏိူင္ေအာင္ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပုလင္းကို တျခားဘာမွ မထည့္ဘဲ သန္႕သန္႕ေလး ထားသင့္ပါတယ္။

အခ်ဥ္တည္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲပင္ေပါက္ - အေနေတာ္ ဇကာတလံုး
  • ဆန္ေဆးရည္ - 4cups
  • ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေက်ာ္ေက်ာ္
  • အေအးခံထားေသာ ထမင္း လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးသာသာ
အခ်ဥ္ရည္တည္ပံု
  • ထမင္းခ်က္ရန္ ေဆးထားေသာ ဆန္ေဆးရည္ကို ဇလံုသန္႕သန္႕ျဖင့္ ထည့္ထားပါ
  • ဆန္ေဆးရည္ထဲမွာ ဆားကိုေပ်ာ္ေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊျပီး ေဖ်ာ္လိုက္ပါ
  • အငံ ခပ္ေလးေလး ျဖစ္မျဖစ္ လ်ွာႏွင့္ အနည္းငယ္ တို႕ၾကည့္လိုက္ပါ
  • ေတာ္ေတာ္ေလး ငံေနမွ ျဖစ္မွာမို႕ ဆားကို ေပးထားတဲ့အတိုင္း ထည့္ေပးပါ
  • ဆားမငံပါက အခ်ဥ္ရည္ အူလည္လည္ႀကီး ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္
  • ဆားထည့္ျပီးတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းကို ဆန္ေဆးရည္ထဲ ထည့္ေပးပါ( မနက္ကခ်က္ျပီး ညေနပိုေသာ ထမင္းၾကမ္းဆို ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္)
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ အခ်ဥ္တည္ရန္ ပုလင္းထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ေနပူပူမွာ ၃ရက္ေလာက္ လွန္းေပးပါ
  • ေနပူမရပါက အခန္းအပူခ်ိန္မ်ားေသာ မီးဖိုေဆာင္ထဲမွာ ထားေပးပါ
  • ၃ရက္ေလာက္ဆို အခ်ဥ္တည္ရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါျပီ
အခ်ဥ္ထည့္ရန္
  • ပဲပင္ေပါက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • အခ်ဥ္ထည့္ခါနီး လက္ကို သန္႕႐ွင္းေအာင္ အရင္ဆံုး ေဆးထားပါ
  • အခ်ဥ္တည္မည့္ ပုလင္းထဲမွ ထမင္းမ်ားကို ဇြန္းနဲ႕ခပ္ျပီး ဖယ္ေပးပါ
  • ထမင္းမ်ား မဖယ္ဘဲ ထည့္လဲရပါတယ္
  • ေရစစ္ထားေသာ ပဲပင္ေပါက္ကို အခ်ဥ္ရည္ထဲစိမ္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တညသိပ္ ထားျပီးပါက ေနာက္ေန႕မနက္ဆို ရပါျပီ
  • တို႕စရာ အသုပ္ ႏွစ္သက္သလို လုပ္စားႏိူင္ပါျပီ 


2 comments:

  1. သိပ္ၾကိဳက္။
    ငရုုတ္သီးေလးေတြကျခံထြက္ေလးေတြထင္ရဲ ့လတ္ေနတာဘဲ။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  2. င႐ုတ္သီး သရက္သီးေလးေတြက ျခံထြက္ေလးေတြေလ

    ReplyDelete