Sunday 6 December 2015

သရက်သီး ဆားရည်စိမ်






သရက္သီးစိမ္း ေပၚကာစ သရက္သီးစိမ္းကို အမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ အဲဒီအထဲကမွ တႏွစ္ပါတ္လံုး အထားခံျပီး သုပ္စားလို႔ ရသလို တို႕စရာလဲ လုပ္ႏိူင္မဲ့ သရက္သီးစိမ္း ဆားရည္စိမ္ အလံုးလိုက္ အခ်ဥ္တည္နည္းေလးကို မ်ွေေပး၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါင္ပစၥည္းမ်ား

  1. သရက္သီးစိမ္း - ပုလင္းဆန္႕သေလာက္ 
  2. ေရ - ပုလင္း တစ္၀က္ခန္႕
  3. ဆားၾကမ္း - ထည့္ထားေသာေရ ငံျမေနေအာင္ ထည့္ပါ
  4. ဖန္ပုလင္း  - သန္႕သန္႕ တစ္ပုလင္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္သီးစိမ္းကို အေစးမ်ား စင္ေအာင္ေဆးျပီး ဇလံုတလံုးထဲမွာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ ၂ရက္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ၂ရက္ျပည့္တာနဲ႕ ဖန္ပုလင္း သန္႕သန္႕ထဲမွာ  ေရတစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေပးပါ
  • ေရထဲကို ဆားထည့္ျပီး ေတာ္ေတာ္ေလး ငံတဲ့ထိ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ဆားအရည္ ငံမငံကို လက္နဲ႕တို႕ျပီး ျမည္းၾကည့္ပါ
  • ဆားေဖ်ာ္ျပီးတာနဲ႕ သရက္သီးကို ဆားရည္ထဲ ဆန္႕သေလာက္ ထိုးသိပ္ထည့္ပါ
  • ဖန္ပုလင္းထဲမွာ ျပည့္ျပီးၾကပ္ညပ္ေနေအာင္ ထည့္ေပးျပီး အဖံုးကို လံုေနေအာင္ ဖံုးေပးပါ
  • ဆားရည္မ်ား အဖံုးမွ လ်ွံျပီး စိမ့္ထြက္တတ္တဲ့အတြက္ ပုလင္းေအာက္မွ ဇလံုတလံုး ခံထားေပးပါ
  • ဆားရည္စိမ္ျပီး ေနာက္တစ္ရက္ေနရင္ ပုလင္းကို ဖြင့္ၾကည့္ျပီး ထည့္ထားေသာ သရက္သီးမ်ားကို ဖိၾကည့္ပါ
  • ပုလင္းထဲမွာ ေခ်ာင္ေနတာကို ေတြ႕ရပါမယ္ ပုလင္းေခ်ာင္ေနရင္ ဆားရည္စိမ္ထားေသာ သရက္သီးမ်ား မာမေနဘဲ ေပ်ာ့သြားတတ္တဲ့အတြက္ သရက္သီးမ်ား မေပ်ာ့ေစရန္ ပုလင္းဆန္႕သေလာက္ သရက္သီးကို ထပ္ျပီး ဖိသိပ္ကာ ထည့္ေပးပါ
  • တတိရေျမာက္ေန႕မွာလဲ ထိုကဲ့သို႕ ရသေလာက္ ထပ္ဖိျပီး ထည့္ေပးပါ
  • သရက္သီးမ်ား အားလံုးကို ဆားရည္ျမဳပ္ေနေအာင္ ထည့္ျပီး အဖံုးကို လံုေအာင္ဖံုးထားပါ
  • ၅ရက္ေျမာက္ေန႕မွာ သရက္သီးဆားစိမ္ အေရာင္ေျပာင္းသြားျပီး တႏွစ္ပါတ္လံုး ထားျပီး စားႏိူင္မဲ႕ သရက္သီးစိမ္း ဆားရည္စိမ္ ရပါျပီ။

1 comment: