Friday, 1 January 2016

ဆိတ္သား အစုိေၾကာ္



ႏွစ္သစ္အခါ သမယ ႏွစ္ကူးရက္ေလးမွာ မဂၤလာပါ႐ွင္ ဒီေန႕ေတာ့ စားလို႕ေကာင္းျပီး တာ႐ွည္ခံတဲ့ ဆိတ္သားအစို အႂကြတ္ေၾကာ္နည္း မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆိတ္သား - 1kg
  • သံပုရာသီး - တလံုး
  • ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ခ်င္းအရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - 2cups
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို  ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
  • ဆိတ္သား အနံ႕ေပ်ာက္ေစရန္ သံပုရာရည္ႏွင့္နယ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ paper towel ႏွင့္သုတ္ေပးပါ
  • ေရေျခာက္တာနဲ႕ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ ခ်င္းကိုေထာင္းျပီး ယူထားေသာ  ခ်င္းအရည္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ တညသိပ္ထည့္ျပီး ႏွပ္ထားေပးပါ
  • ေနာက္ေန႕မနက္မွာ ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ဆင္ပါ
  • ဆီကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႕ အပူေပးလိုက္ပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္သို႕ ေလ်ွာ့ျပီးမွ ဆိတ္သားအရသာနယ္ကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ
  • အသား အစိမ္းကို ေၾကာ္တာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ အထဲထိ က်က္ေစရန္ မၾကာမၾကာ အထက္ေအာက္ လွန္ေပးပါ
  • ပံုပါအတိုင္း အေရာင္ရလာျပီဆိုရင္ ဆယ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ဆီကိုလဲ အေအးခံထားပါ
  • အသားေရာ ဆီပါေအးလာေတာ့မွ ေၾကာ္ထားေသာဆီႏွင့္ေၾကာ္ျပီးသား အသားကို စိမ္ျပီး ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ
  • ေၾကာ္ထားေသာဆီကို ထမင္းဆီဆမ္း နယ္ျပီးစားႏိူင္ပါတယ္။
  • ထိုနည္းအတိုင္း အမဲသား သိုးသားတို႕ကိုလဲ ေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment