Sunday, 17 January 2016

ဘလိုကိုလီ ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္



ဒီေန႕ေတာ့ အသားမစားခ်င္တာနဲ႕ ဘလိုကိုလီေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ဒီအသုပ္က သမီးငယ္အႀကိဳက္မို႕လို႕ မၾကာမၾကာ သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ က်န္းမာေရးအတြက္လဲ ေကာင္းတာမို႕လို႕ ေန႕လည္ေန႕ခင္း အပ်င္းေျပေလးဘဲျဖစ္ျဖစ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ဘဲျဖစ္ျဖစ္ သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ အသုပ္သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဘလိုကိုလီ - အေနေတာ္တပြင့္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ပူစီနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ တလံုး
  • ႏွမ္းေလွာ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးကာ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  2. မံုလာဥနီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးကာ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  3. ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေစ့ထုတ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါ
  5. ပူစီနမ္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  6. ေျမပဲေလွာ္ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  7. ႏွမ္းကို က်က္ေအာင္ေလွာ္ထားပါ
  8. ဘလိုကိုလီကို အေနေတာ္ အခက္ေလးမ်ား ရေအာင္လွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  9. ဘလိုကိုလီျပဳပ္ရန္ ေရ အေနေတာ္ထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  10. ေရဆူလာတာနဲ႕ ဘလိုကိုလီမ်ားကို ၃မိနစ္ေလာက္ ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
  11. ၃မိနစ္ျပည့္တာနဲ႕ ေရေႏြးသြန္ျပီး ျပဳပ္ထားေသာ ဘလိုကိုလီမ်ားကို ေရေအးႏွင့္ေဆးျပီး ေရေအးႏွင့္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ စိမ္ကာစိမ္ကာ အေအးခံလိုက္ပါ
  12. ဘလိုကိုလီမ်ား ေအးလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ မံုလာဥနီ ပူစီနမ္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဳိမွဳန္႕ ႏွမ္းေလွာ္ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္ တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အရသာျမည္းျပီး အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

3 comments:

  1. စမ္းသုပ္ၾကည္႔မယ္ မစားဖူးေသးဘူးမမေရ။

    ReplyDelete
  2. ေက်းဇူး တီမာ
    ခုတေလာ ၀ိတ္ေလွ်ာ့ေနလို႔ ညစာ အသီးအရြက္ပဲ စားေနတာ.. တမယ္တိုးျပီ

    ReplyDelete
  3. ဘရိုကိုလီကို ေၾကာ္စားတာကလြဲလို႔ တစ္ျခားနည္းတစ္မ်ိဳး ရသြားၿပီ ေက်းဇူးပါ မာမာေရ....

    ReplyDelete