Wednesday 6 January 2016

ပန်းသီးသုပ်





ေန႕လည္ေန႕ခင္း အပ်င္းေျပ အစာေျပ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ ပန္းသီးစိမ္း အသုပ္ေလး သုပ္ပါတယ္ သရက္သီးစိမ္း မ႐ွိတဲ့ အခ်ိန္မွာ သရက္သီးအစား ပန္းသီးကို သုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ လ်ွာလည္သြားျပီ ေဆြေမ့မ်ဳိးေမ့ ျဖစ္ေစမဲ့ အသုပ္ေလးအတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပန္းသီးစိမ္း - တစ္လံုး
  2. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  3. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပန္းသီးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ ဓါးႏွင့္ပန္းသီး တစ္လံုးလံုးကို အ႐ွည္လိုက္ လိုက္ေပါက္ေပးပါ
  3. ေပါက္ထားေသာ ပန္းသီးကို အ႐ွည္လိုက္ ပန္းသီးအသား ကုန္တဲ့ထိ ခပ္ပါးပါး လွီးခ်ပါ
  4. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ပန္းသီးကိုထည့္ျပီး သၾကား င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ပဲမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  5. အရသာ နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ လ်ွာဂြ်မ္းျပန္ ပန္းသီးသုပ္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment