Monday, 4 January 2016

သခြားသီး ေၾကာ္ခ်က္


တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာ အရည္ေသာက္ဟင္း တမယ္ျဖစ္တဲ့ သခြားသီးေၾကာ္ခ်က္ ဟင္းခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ ခ၀ဲသီး သပြတ္သီးေၾကာ္ခ်က္တို႕နဲ႕ ခ်က္နည္းတူသလို အရသာလဲ အတူတူဘဲ႐ွင္ တခါေသာက္မိတာနဲ႕ စြဲမက္ေစမဲ့ အရည္ေသာက္ ဟင္းရည္ေလးမို႕လို႕ ခ်က္ေသာက္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သခြားသီး - တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. သခြားသီးကို ထိပ္ႏွစ္ဖက္ျဖတ္ျပီး အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးေပးပါ
  2. ေရေဆးျပီးမွ ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ ခပ္ထူထူေလး လွီးေပးပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးပါ
  5. ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းတယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
  6. ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ သခြားသီးကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  7. သခြားသီး ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲႏွင့္ ၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ကာ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  8. ေရဆူျပီး သခြားသီးႏူးအိလာတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။




No comments:

Post a Comment