ဒီနေ့တော့ ပဲပြားနဲ့ပဲပင်ပေါက်ကို ချဉ်ငံစပ်လေး သုပ်စားဖြစ်ပါတယ် ထမင်းပူပူလေးနဲ့ အရမ်းလိုက်ဖက်လွန်းလို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ပဲပင်ပေါက် - တစ်ဆယ်သား
- သံပုရာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- ပဲအကျက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
- နှမ်းလှော် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ငရုတ်သီးအကျက်မှုန့် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- ငရုတ်သီးစိမ်း - မိမိစားနိူင်သလောက်
- ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
- နံနံပင် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပဲပင်ပေါက်ကို ရေဆေးပြီး ရေနွေးဆူဆူမှာ နှစ်မိနစ်ခန့် စိမ်ပေးပြီး ရေနွေးသွန်ကာ ရေစစ်ထားပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး လေးစိတ်စိတ်ထားပါ
- ငရုတ်သီးသိမ်းကို ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ပဲပင်ပေါက် နှမ်းလှော် ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် ကြက်သွန်နီ နံနံပင် အရသာမှုန့် ငါးငံပြာရည် ပဲအကျက်မှုန့် ငရုတ်သီးစိမ်း ငရုတ်သီး အကျက်မှုန့်နှင့် သံပုရာရည် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းစာလောက်ကို ထည့်ပေးပါ
- အားလုံးထည့်ပြီးတာနဲ့ အရသာ သမအောင် နယ်ပေးပါ
- အရသာ နယ်ပြီးပြီးတာနဲ့ မြည်းကြည့်ကာ လိုအပ်တဲ့ ချိုချဉ်ငံစပ်အရသာကို ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ချဉ်ငံစပ် ပဲပင်ပေါက် သုပ်လေးကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
Grateful for the inspiration and actionable tips in your recent post.
ReplyDeleteA shining example of excellence! Your post is both insightful and well-crafted. Thank you for sharing your valuable perspective.
ReplyDelete