ဒီနေ့တော့ ဝါတွင်းကာလ သတ်သတ်လွတ်လေးတွေ စားလို့ရလေအောင် ဂျပန်မှို အခြောက်လေးကို ရေစိမ်ကာ ထမင်းပေါင်းလေး လုပ်ဖြစ်ပါတယ် မှိုအရသာ စိမ့်စိမ့်မွှေးမွှေးလေးနဲ့ စားလို့ ကောင်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ ချက်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ- မှိုခြောက် - ၇ပွင့်
- ကြက်သွန်နီ - အလုံးသေး ငါးဥခန့်
- ပဲပြား - ခပိသေးသေး တစ်တုံး
- မုံလာဥနီ - အနေတော် တစ်ဥ
- ကြက်သွန်မိတ် - နှစ်ပင်ခန့်
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
- တရုတ်နံနံ - အခက်ကြီးကြီး နှစ်ခက်
- ပြောင်းကော်မှုန့်. - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းမောက်မောက်
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည်အနောက်ရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ကြက်ပြုပ်ရည် chicken stock - 2 cups
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ချက်ပြီးသား ထမင်း - လိုသလောက်
ပြင်ဆင်ပုံ
- မှိုကိုရေစိမ်ပြီး ပျော့အိလာတဲ့အထိ စိမ်ပေးကာ ပျော့အိလာပါက အနေတော်လေးတွေ လှီးထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဓါးပြားရိုက်ထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
- ပဲပြားကို ရေဆေးပြီး အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ
- ပဲသီးကို ရေဆေးပြီး အနေတော်လေးတွေ လှီးထားပါ
- မုန့်ညှင်းဖြူကို ရေဆေးပြီး အနေတော် မထူမပါးလေးတေံ လှီးထားပါ
- မုံလာဥနီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ မိမိနှစ်သက်သလို လှီးထားပါ
- တရုတ်နံနံကို ရေဆေးပြီး ခပ်ကြမ်းကြမ်း လှီးထားပါ
- အသီးအရွက် မကြော်ခင် ကော်ရည်ကို ဖျော်ထားပေးပါ
- ပြောင်းကော်မှုန့် သကြား ဆားတို့ကို ရေ တရုတ်ဟင်းရေသောက်ပန်းကန် တစ်လုံးစာလောက်နဲ့ ဖျော်ထားပေးပါ
အသီးအရွက် ကြော်ရန်ပြင်ဆင်ပုံ
- ပါဝင်ပစ္စည်း အားလုံးကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ဇောက်နက်သော အိုးတစ်လုံးကို အပူပေးပြီး ဆီထည့်ပေးပါ
- ဆီပူလာပါက ဓါးပြားရိုက်ထားသော ကြက်သွန်ဖြူကို မွှေးလာတဲ့အထိ ကြော်ပေးပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ အနံ့လေး မွှေးလာတာနဲ့ ကြက်ပြုပ်ရည်ကို ထည့်ပေးပါ
- ကြက်ပြုပ်ရည် ပွက်ပွက်ဆူလာတာနဲ့ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်နှင့် တရုတ်နံနံမှလွဲပြီး အားလုံးကို ထည့်ပေးပါ
- ရေကို ဆယ်မိနစ်လောက် ပေးဆူပြီးမှ ဖျော်ထားသော ကော်ရည်ကို လောင်းထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
- ကော်ရည်ပျစ်လာပါက ကြက်ဥနှင့် ပဲငံပြာရည်ကို ထည့်မွှေပေးပါ
- အရသာကို မြည်းပေးပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်နှင့် တရုတ်နံနံကို ထည့်မွှေပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်ပေးပြီး ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ပေးပါ
- ပန်းကန်ပြား တစ်ချပ်ထဲမှာ ထမင်းကို ထည့်ပေးကာ ကော်ရည်ကို ဆမ်းပေးပါ
- ပဲပြားကော်ရည် ပူပူလေးကို ထမင်းပူပူနဲ့ တွဲဖက်ပြီး စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိုင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment