Saturday, 30 September 2023

ကြက်ဟင်းခါးသီး အစပ်ကြော်



ဒီနေ့တော့ ဈေးသွားတာ ကြက်ဟင်းခါးသီးလေးတွေ တွေ့တာနဲ့ ဝယ်လာခဲ့ပြီး ကြက်ဟင်းခါးသီးကို ဝက်သားနဲ့ ကြော်စားဖြစ်ပါတယ် ဒီကြော််နည်းက ပိုပြီးချက်ရတာ မြန်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာကြော်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ကြက်ဟင်းခါးသီး - ခပ်ကြီးကြီး သုံးလုံး
  2. ဝက်သား - တစ်ဆယ့်ငါးကျပ်သား
  3. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ (ဝက်သားပြုပ်ရန်)
  4. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (တစ်ဝက် ဟင်းချက်ရန်)
  5. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က် (ဟင်းချက်ရန်)
  6. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက် (ဝက်သားပြုပ်ရန် )
  7. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း (ကြက်ဟင်းခါးသီးပြုပ်ရန်)
  8. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း ( ကြက်ဟင်းခါးသီးပြုပ်ရန်)
  9. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်သာသာ
  10. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
  11. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
  12. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း (ဟင်းချက်ရန်)
ဝက်သားပြုပ်ရန်
  • ဝက်သားကို ရေဆေးပြီး အိုးထဲထည့်ကာ ဆား နနွင်းမှုန့်တို့ထည့်ကာ အရသာ နယ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး အိုးအဖုံးအုပ်ကာ ပြုပ်ပေးပါ
  • ရေခမ်းလာပါက မီးပိတ်ပေးပြီး အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးပေးထားပါ
ကြက်ဟင်းခါးသီးပြုပ်ရန်
  • ကြက်ဟင်းခါးသီးကို အလယ်မှ အစေ့များဖယ်ကာ အလုံးလိုက် ခပ်ထူထူလှီးပေးပါ
  • အားလုံးလှီးပြီးပါက ရေစင်အောင်ဆေးပြီ ရေစစ်ထားပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အိုးထဲမှာ ရေခပ်များများ ထည့်ကာ ဆားနှင့်ဆီထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
  • ရေဆူလာတာနဲ့ ကြက်ဟင်းခါးသီးများထည့်ကာ နှစ်မိနစ်ခန့် ပြုပ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပြုပ်ထားသော ရေများသွန်ပေးကာ ရေစစ်ထားပါ
ဟင်းချက်ရန်ပြင်ဆင်ပုံ
  • ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ပါးပါးရိတ်ရိတ် လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ခပ်နုတ်နုတ် စဉ်းထားပါ
  • အားလုံး အဆင်သင့်ဖြစ်ပါက ဆီကိုအပူပေးပြီး ဆီပူလာတာနဲ့ နနွင်းမှုန့်ထည့်ပါ
  • ပြီးတာနဲ့ကြက်သွန်ဖြူ ကြက်သွန်နီကို နွမ်းသွားအောင် ကြော်ပေးပါ
  • နွမ်းပြီဆိုတာနဲ့ ဝက်သားကို တစ်မိနစ်လောက် ထည့်ကြော်ပြီးတာနဲ့ ကြက်ဟင်းခါးသီးကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ဆားနှင့် အရသာမှုန့်တို့ကို ထည့်မွှေပြီး တစ်မိနစ်လောက် ပြည့်တာနဲ့ ရေ ထမင်းစားဇွန် သုံး ဇွန်းလောက်ထည့်ပြီး အားလုံးကို သမအောင်မွှေကာ အိုးအဖုံးမအုပ်ဘဲ ကြော်ပေးပါ
  • ဟင်းအိုးမကပ်စေရန် အိုးကိုမမွှေဘဲ မကြာမကြာ လှုပ်လှုပ်ပေးပါ
  • ဆီသံကြားပြီး ရေခမ်းလာတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး လိုသလို ပြင်ပေးကာ ကြက်ဟင်းခါးသီးကြော်ကို စားဖို့ပြင်ဆင်နိုင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment