ဒီနေ့တော့ စိတ်အာရုံ အပြောင်းအလဲလေး ဖြစ်သွားအောင်ရယ် သတ်သတ်လွတ်လဲ စားလို့ရလေအောင် ဆီးချိုဝေဒနာရှင်တို့အတွက် သီးသန့်စပါယ်ရှယ် ချက်ထားတဲ့ ပဲနီလေး ဟင်းချို ချက်ပါတယ်။
ဆီးချိုဝေဒနာရှင်တွေအတွက် အသင့်တော်ဆုံးဖြစ်ပြီး ပါဝင်တဲ့ အဟာရဓာတ်တွေကို တွက်ချက်ပြီး ချက်ထားပါတယ်။။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ပဲဆံ - နှစ်ခွက် (မုန့်လုပ်ရာတွင် ချင်တွယ်သောခွက် )
- မုံလာဥနီ - ခပ်ကြီးကြီး တစ်ဥ
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး လေးမွှာ
- ချင်းတက် - လက်တစ်ဆစ်ခန့်အထူ
- ကြက်သွန်နီ - ခပ်သေးသေး တစ်လုံး
- ငရုတ်သီး အရောင်တင်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ငရုတ်သီး အစပ်မှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- အသီးအရွက်ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပဲကိုရေနှစ်ထပ်လောက် ဆေးပေးပါ
- ရေဆေးပြီးတာနဲ့ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး နူးနေအောင် ပြုပ်ပေးပါ
- မုံလာဥနီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်သေးသေး အတုံးလေးတွေ တုံးပေးပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်သေးသေး အတုံးလေးတွေ တုံးပေးပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဓါးပြားရိုက်ပြီး ခပ်နုတ်နုတ် လှီးထားပါ
- ချင်းကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းပေးပါ
- ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူ ချင်း ငရုတ်သီး အရောင်တင်မှုန့်နှင့် ငရုတ်သီးအစပ်မှုန့်တို့ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးပါ
- ကြက်သွန်များ ကြွတ်ရွလာတာနဲ့ မုံလာဥနီ ထည့်ပေးပြီး ဆီသတ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပြုပ်ထားသော ပဲအိုးထဲကိုထည့်ပြီး တည်ပေးပါ
- မုံလာဥနီများ နူးလာတာနဲ့ ပဲဟင်းရည်ကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
ပါဝင်သော ကယ်လိီုရီများ
- Calories - 185
- Calories from fat - 20
- Total fat - 2.5 g
- Saturated fat - 0.4 g
- Trans fat - 0.0 g
- Cholesterol - 5 mg
- Sodium - 160 mg
- Potassium - 575 mg
- Total Carbohydrate - 30 g
- Diretary Fiber - 11 g
- Sugar - 5 g
- Protein -12 7g
No comments:
Post a Comment