ဒီေန႔ေတာ႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အသီးအရြက္ေလးေတြ ရလာတာနဲ႔ အသီးအရြက္ေၾကာ္ ဟင္းေလးေတြ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ ၾကက္အသည္း အျမစ္ေလးနဲ႔ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္အသည္းအျမစ္ - ငါးစံု
- ေရႊပဲသီး - ဆယ္ေတာင္႔
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ငါးေတာင္႔
- ပန္းေဂၚဖီ - အခက္ၾကီးၾကီး သံုးခက္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးတစ္ပံု (ၾကက္အသည္းအျမစ္ အရသာနယ္ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (ၾကက္အသည္းအျမစ္ အရသာနယ္ရန္)
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ၾကက္အျမစ္ေဆးရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္း (ၾကက္အျမစ္ေဆးရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္အသည္းမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္အျမစ္မ်ားကို အတြင္းဖက္မွ မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးျပီး ဆားႏွင္႔နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ထည္႔ကာ ခပ္နာနာ နယ္ေပးပါ
- ၾကက္အျမစ္ထဲမွ အခြ်ဲမ်ား ထြက္လာေအာင္ ခပ္နာနာေလး နယ္ေပးကာ ေရငါးထပ္ေလာက္ႏွင္႔ ေဆးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အျမစ္မ်ားကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- လွီးထားေသာ ၾကက္အျမစ္ႏွင္႔ ၾကက္အသည္းတို႔ကို ဆား နႏြင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔႔ႏွင္႔ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ထားပါ
- ေရႊပဲသီးကို အေၾကာသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ပဲသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ရွည္ရွည္အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
- ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး အကြင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ုျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ပူေအာင္တည္ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ အိုးထဲကို အရင္ဆံုး အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္အသည္းအျမစ္မ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အသည္းအျမစ္ထဲမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ခမ္းလာတာနဲ႔ ေဘးကိုခန တြန္းထားျပီး ၾကက္သြန္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္အနည္းငယ္ ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ေရႊပဲသီးမွလြဲျပီး က်န္အသီးအရြက္မ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွစ္မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ခရုဆီ ႏွမ္းဆီ အရသာမွဳန္႔ ပဲငံျပာရည္ႏွင္႔ ဆားတို႔ကို ထည့္ေမႊပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရႊပဲသီးကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးကာ ေမႊေပးကာ တစ္မိနစ္ခန္႔ ထားေပးပါ
- ထမင္းပူပူေလးႏွင္႔ စားသံုးရန္ အရမ္းကို လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ ၾကက္အသည္းအျမစ္ အသီးအရြက္ေၾကာ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment