ဒီတစ်ခါတော့ ဆလတ်ရွက် နုနုလေးတွေ ဝယ်လာပြီးတော့ ငါးပိရည်ဖျော်နဲ့ တို့စားချင်တာနဲ့ ဘာဆာငါးကို ပြုပ်ပြီး ငါးပိရည်ဖျော်လေး ဖျော်လိုက်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ဖျော်ထားတဲ့ ငါးပိရည်ဖျော်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
ငါးပိရည်ကျိုရန်
- ငါးပိရည်ကျိုရန် ငါးငပိ - နှစ်ဆယ်သား (ငါးရံ့ငါးပိကို သုံးထားပါတယ်)
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်မရှိတစ်ရှိ
- ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး ၄ဗူးခွဲသာသာတို့ကို ဇောက်နက်သော အိုးတစ်လုံးထဲ ငါးပိနှင့် အတူတူထည့်ပေးပြီး ဆယ်မိနစ်လောက် ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
- ငါးပိရည် ရပါက ဇကာစိတ်စိတ်လေးခံပြီး အရိုးများစစ်ကာ ငါးပိရည်ကို ပန်းကန်လုံး တစ်လုံးထဲသို့ ပြောင်းထည့်ထားပါ။
ဖျော်စရာထောင်းရန် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ဘာဆာငါးပြား - နှစ်ပြား
- ငရုတ်သီးစိမ်း - မိမိနှစ်သက်သလောက် (အနီရောင်နှင့် အစိမ်းရောင် ရောပြီးသုံးပါ)
- ခရမ်းချဉ်သီး - အနေတော် သုံးလုံး
- နံနံပင် - အနေတော် သုံးပင်ခန့်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းသာသာ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ဘာဆာငါးပြားကို ရေဆေးပြီး အိုးတစ်လုံးထဲမှာထည့်ပြီး ရေမြုပ်အောင်ထည့်ကာ ရေခမ်းတဲ့အထိ ပြုပ်ပေးပါ
- ရေခမ်းတာနဲ့ အအေးခံပြီး ငါးအသားများကို မွှထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းများကို ရေဆေးပြီး ခပ်သေးသေးလေးတွေ လှီးထားပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်ကြမ်းကြမ်း လှီးထားပါ
- ခရမ်းချဉ်သီးကိုလဲ ရေဆေးကာ အိုးထဲထည့်ပြီး ရေမြုပ်အောင် ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ခရမ်းချဉ်သီးများ နူးအိလာတဲ့အထိ ပြုပ်ပေးထားပါ
- ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့် ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းနှင့် အရသာမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း နှစ်ဇွန်းတို့ကိုလဲ ပြင်ထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်ပါက ငါးပိရည် ပန်းကန်ထဲမှာ ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို ရောထည့်ကာ အားလုံးသမသွားအောင် ရောဖျော်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အအေးခံပြီး တစ်ခါစားစာ ချန်ထားပြီး ပိုနေသော ငါးပိရည်ဖျော်များကို လိုအပ်တဲ့အချိန် ယူသုံးနိူင်အောင် လေလုံဗူးများနှင့်ထည့်ကာ ရေခဲသေတ္တာ ခဲတဲ့အကန့်ထဲမှာ ထည့်ပြီးသိမ်းထားပါ
- အဖျော်မွှေးမွှေး စပ်စပ်လေးနဲ့ အရသာ ရှိလှတဲ့ ပုဇွန်ထုတ် ငါးပိရည်ဖျော်လေးကို တို့စရာအစုံနှင့် မြိန်ယှက်စွာ စားသုံးနိုင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment