Saturday 25 April 2020

ချဉ်ငံစပ် ဂွေးသီးသုပ်


ဒီေန႔ေတာ႔ ေဂြးသီးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံ စပ္စပ္ေလး သုပ္စားပါတယ္ ေရာဂါဘယေတြ ထူေပ်ာေနတဲ႔အခ်ိန္ အိမ္ထဲက အိမ္ျပင္ထြက္ဖို႔ရာ ေတာ္ေတာ္ေလး စဥ္းစားေနရသလို မစားဘဲလဲ မေနႏိူင္ေတာ႔ ေစ်းခနသြားရင္း ေမာေမာပန္းပန္းနဲ႔ ျပန္ေရာက္ေရာက္ခ်င္းဘဲ ေဂြးသီးသုတ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႔ သုပ္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား

  1. ေဂြးသီးစိမ္း - အလံုး ႏွစ္ဆယ္ခန္႔
  2. အရသာမွဳန္႔ -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  3. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ -  စားႏိူင္သေလာက္
  4. ေဂၚဖီ -  အေနေတာ္ တစ္စိတ္
  5. ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးဇြန္း
  6. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔  - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဂြးသီးစိမ္းကို အညွာဖက္မွလွီးျပီး အခြံခြာကာ ေရႏူိင္ႏိူင္ေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းပးပါ
  • ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ ဆီခ်က္ အရသာမွဳန္႔ ငါးငံျပာရည္တို႔ကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား အားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္ေပးပါ
  • ျပီးလ်ွင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment