ေန႔လည္ေန႔ခင္း အစာေျပ စားဖို႔အတြက္ ဗီယက္နမ္ေစ်းကေန ဝယ္လာတဲ႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲဖတ္ကို အသားမပါဘဲ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ေၾကာ္ျပီးျပီးခ်င္း ပူပူေလး စားရတဲ႔ အရသာက အရမ္းကို ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ - တစ္ရုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တစ္လံုးစာ
- ဘဲဥ - ႏွစ္လံုး
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ေဘဘီမုန္႔ညွင္း - အေနေတာ္ တစ္ပင္
- ပဲပင္ေပါက္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ငါးေတာင္႔
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အေနေတာ္ႏွစ္ပင္
- တရုတ္နံနံ - အခက္ၾကီးၾကီး သံုးခက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေျခာက္ဇြန္း
- ဘဲဥကို ဇလံုထဲမွာ ေဖာက္ထဲ႔ေပးျပီး ခေလာက္ထားပါ
- ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ပဲသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ အေနေတာ္ ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
- ေဘဘီမုန္႔ညွင္းကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးေပျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးေပးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးေပးထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆား အရသာမွဳန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ခရုဆီႏွင္႔ ႏွမ္းဆီတို႔ကို အဂရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာလွ်င္ သၾကားကို အရင္ဆံုးထည္႔ျပီး ညိဳလာတဲ႔အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- သၾကားမ်ား အရည္ေပ်ာ္္လာျပီး ညိဳေရာင္သန္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာရံုေလး ထ
ည့္ေၾကာ္ေပးပါ - ျပီးတာနဲ႔ ေရစစ္ထားတဲ႔ ေဘဘီမုန္႔ညွင္း ပဲသီးႏွင္႔ မံုလာဥနီတို႔ကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေ ၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအရြက္မ်ားကို တစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ေလး ႏြမ္းသြားပါက ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲႏွင္႔ဘ အရသာ စပ္ထားေသာ အရည္ကကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အသီးအရြက္ေၾကာ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာမလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးပါ
- မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ အိုးေဘးမွာ ခနတြန္းထားျပီး ခေလာက္ထားတဲ႔ ဘဲဥကိုထည္႔ေပးပါ
- ဘဲဥက်က္တာနဲ႔ ဆန္ျပားေၾကာ္ထဲမွာ ေရာေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ တရုတ္နံနံႏွင္႔ ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ကို ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးျပီးပါက ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ရပါျပီ
- ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ပူပူလူလူေလး သံုးေဆာင္ပါက အရမ္းကို ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment