အိမ္အျပင္မွာ ရာသီဥတုက အံ႔မခမ္းေအာင္ ခ်မ္းေနေပမဲ႔ အိမ္အျပင္ ျမက္ခင္းေပၚက ေရခဲတံုးေတြေတြ႔ေတာ႔ အသီးအရြက္ ေအးေအးေလးေတြ စားခ်င္လာခဲ႔မိတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔ အခုရက္ထဲ ခပ္ေအးေအး ေဖ်ာ္ရည္ေလးေတြ လုပ္စားျဖစ္တဲ႔အထဲက ဒီေန႔ေတာ႔ စေတာ္ဘယ္ရီမစ္ရွိတ္ ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- စေတာ္ဘယ္ရီသီး - ၁၁လံုးခန္႔
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အုန္းႏို႔ - 1/2 cup
- ေရခဲတုန္း - 1 cup
- ေရ - 1/2 cup
- ဘလင္ဒါ
ျပင္ဆင္ပံု
- စေတာ္ဘယ္ရီသီးကို ေရေဆးျပီး အညွာဖယ္ေပးကာ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးထားပါ
- သၾကား ေရ အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ေရခဲတုန္းတို႔ကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ေရခဲတုန္း ေရ အုန္းႏို႔ သၾကားႏွင္႔ စေတာ္ဘယ္ရီသီးတို႔ကို ဘလင္ဒါထဲထည္႔ေပးပါ
- အားလံုးကို ေက်ျပီးသမသြားေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ စေတာ္ဘယ္ရီမစ္ရွိတ္ ခ်ဳိေအးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ ဖန္ခြက္ထဲထည္႔ေပးကာ ေရႊရင္ေအးျမသြားေအာင္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
- စေတာ္ဘယ္ရီသီး အခ်ဥ္စူးျပီး အခ်ဳိၾကိဳက္ပါက သၾကားကို ပိုထည္႔ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment