Monday 2 July 2018

စေတာ္ဘယ္ရီမစ္ရွိတ္







အိမ္အျပင္မွာ ရာသီဥတုက အံ႔မခမ္းေအာင္ ခ်မ္းေနေပမဲ႔ အိမ္အျပင္ ျမက္ခင္းေပၚက ေရခဲတံုးေတြေတြ႔ေတာ႔ အသီးအရြက္ ေအးေအးေလးေတြ စားခ်င္လာခဲ႔မိတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔ အခုရက္ထဲ ခပ္ေအးေအး ေဖ်ာ္ရည္ေလးေတြ လုပ္စားျဖစ္တဲ႔အထဲက ဒီေန႔ေတာ႔ စေတာ္ဘယ္ရီမစ္ရွိတ္ ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. စေတာ္ဘယ္ရီသီး - ၁၁လံုးခန္႔
  2. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. အုန္းႏို႔ - 1/2 cup
  4. ေရခဲတုန္း - 1 cup
  5. ေရ - 1/2 cup
  6. ဘလင္ဒါ

ျပင္ဆင္ပံု
  1. စေတာ္ဘယ္ရီသီးကို ေရေဆးျပီး အညွာဖယ္ေပးကာ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးထားပါ
  2. သၾကား ေရ အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ေရခဲတုန္းတို႔ကို ျပင္ထားပါ
  3. အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ေရခဲတုန္း ေရ အုန္းႏို႔ သၾကားႏွင္႔ စေတာ္ဘယ္ရီသီးတို႔ကို ဘလင္ဒါထဲထည္႔ေပးပါ
  4. အားလံုးကို ေက်ျပီးသမသြားေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
  5. ျပီးတာနဲ႔ စေတာ္ဘယ္ရီမစ္ရွိတ္ ခ်ဳိေအးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ ဖန္ခြက္ထဲထည္႔ေပးကာ ေရႊရင္ေအးျမသြားေအာင္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
  6. စေတာ္ဘယ္ရီသီး အခ်ဥ္စူးျပီး အခ်ဳိၾကိဳက္ပါက သၾကားကို ပိုထည္႔ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment