Wednesday, 12 March 2025

မုန့်ညှင်းပင်ပေါက်သုပ်

 




မာမာ ဒီနေ့တော့ မုန့်ညှင်းပင်ပေါက်လေးတွေကို ချဉ်ငံစပ်လေး သုပ်စားဖြစ်ပါတယ် ကြောင့်မို့လို့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ အရမ်းလိုက်ဖက်လွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ဖြစ်တဲ့ မုန့်ညှင်းပင်ပေါက် သုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. မုန့်ညှင်းပင်ပေါက် - 
  2. ကြက်သွန်နီ - 
  3. ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့် -
  4. ပဲအကျက်မှုန့် - 
  5. ငါးငံပြာရည် - 
  6. ကြက်သွန်နီ ဆီချက် အဖတ် - 
  7. ကြက်သွန်နီ ဆီချက် -  
  8. အရသာမှုန့် - 
  9. မန်ကျည််းသီးမှည့် - 
  10. ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် -

ပြင်ဆင်ပုံ
  • မုန့်ညှင်းပင်ပေါက်ရဲ့  အမြှစ်လေးတွေကို ဖယ်ပေးပြီး ရေစင်အောင် ဆေးပေးပါ
  • အနေတော် အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ရေခပ်များများလေး ထည့်ပြီး မီးဖိုပေါ်တင်ကာ ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
  • ရေပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ မုန့်ညှင်းပင်ပေါက်ကိုထည့်ပြီး မိနစ်ဝက်လောက်ထားကာ ရေ‌နွေးဖျောပေးပြီး ရေနွေးများ သွန်ပေးပါ
  • ရေနွေးများသွန်ကာ ရေအေးနဲ့ဆေးပြီး ရေစစ်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • မန်ကျည်းသီးမှည့်ကို ရေဆေးပြီး ရေနွေးနှင့် စိမ်ထားပါ
  • ကျန်သော ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဇလုံကျယ်ကျယ်ထဲမှာ မုန့်ညှင်းပင်ပေါက်များ  ကြက်သွန်နီ  ပဲအကျက်မှုန့် ငရုတ်သီးမှုန့် အရသာမှုန့် ကြက်သွန်နီ ဆီချက်ဖတ် ကြက်သွန်နီဆီချက် ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် ငါးငံပြာရည်နှင့် မန်ကျည်းမှည့် ရည်တို့ထည့်ပြီး ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးပါ
  • နယ်ဖတ်ပြီး အရသာ သမသွားပါက အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် လိုသလို ပြင်ပေးကာ ချဉ်ငံစပ် အသုပ်စုံလေးကို နှစ်သက်သလို စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment