Tuesday, 11 March 2025

မှို ကန်စွန်းရွက်ကြော်


 မာမာ ဒီနေ့တော့ ကန်စွန်းရွက်နဲ့ မှိုကို ကြော်ပါတယ် ထမင်းစားလို့ မြိန်စေမဲ့ အရန်ဟင်း တမယ်အတွက် ချက်နည်းလးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ကန်စွန်းရွက် - ဆယ်ပင်ခန့် ပါသော တစ်စည်း
  2. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး နှစ်မွှာ
  3. မှို - အနည်းငယ်
  4. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  5. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
  6. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကန်စွန်းပင်ကို ထက်ဝက်ခြမ်းပြီး အနေတော် ပိုင်းဖြတ်ကာ ရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
  • မှိုကိုေရေဆးပြီး အေနေတာ်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဓါးပြားရိုက်ထားပါ
  • ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှင့် နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီ ပူလာတာနဲ့  ကြက်သွန်ဖြူကိုထည့်ပြီး ကြော်ပေးပါ
  • အနည်းငယ်လေး နွမ်းလာတာနဲ့ ကန်စွန်းရွက်နှင့် မှိုများကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • မိနစ်ဝက်လောက် ကြော်ပြီးတာနဲ့ အရသာမှုန့်နဲ့ ဆားတို့ကို ထည့်ေမွှေပးပါ
  • ကန်ဇွန်းရွက်များ နွမ်းလာပါက အရသာ မြည်းပေးပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • စိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာတာနဲ့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့ ကန်စွန်းရွက်ကြော် ပူပူလေးကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment