ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းျပီး စားလို႔ျမိန္ေစမဲ႔ တရုတ္စတိုင္ ၾကက္သားဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္တာနဲ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္သား - အတံုးၾကီးၾကီး ေလးခု
- တရုတ္ဆန္ဝိုင္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၂ႏွစ္ျပား
- နာနတ္ပြင္႔ -ႏွစ္ပြင္႔
- ေလးညွင္း -ႏွစ္ပြင္႔
- ကရေဝးရြက္ - သံုးရြက္
- လတ္ဆတ္ေသာ သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- လတ္ဆတ္ေသာ လိေမၼာ္ရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တစ္လက္မခြဲ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးမွ်င္မွ်င္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးပါ
- အိုးပူလာတာနဲ႔ ဆီထည္႔ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ သၾကားကို အရင္ဆံုးထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- သၾကားမ်ား အရည္ေပ်ာ္လာျပီး ညိဳေရာင္သန္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ေလးညွင္း နာနတ္ပြင္႔ႏွင္႔ ကရေဝးရြက္တို႔ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားႏွင္႔ဆားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ၾကက္သား အသားမာလာျပီး အေရာင္ေျပာင္းလာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဟင္းအိုးတည္ထားစဥ္ အိုးမကပ္ေအာင္ အိုးကိုမၾကာ မၾကာလွဳပ္ေပးပါ
- ၾကက္သားအသား မာတင္းလာတာနဲ႔ လွီးထားေသာခ်င္း လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ လိေမၼာ္ရည္ သံပုရာရည္ႏွင္႔ ဆန္ဝိုင္တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ ၾကက္သားႏူးမႏူးကို ဇြန္းႏွင္႔ထိုးၾကည္႔ပါ
- ၾကက္သား မႏူးေသးပါက ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ေရဆူေအာင္ ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာ ျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီးပါက အနံ႔ အရသာႏွင္႔ ျပည္႔စံုလွေသာ တရုတ္စတိုင္လ္ ၾကက္သားဟင္းကို ဟင္းပြဲျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment