ဒီတစ္ခါေတာ႔ ရာသီဥတု ေအးစိမ္႔စိမ္႔ေလးမွာ ထိုင္းၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ စပါးလင္နံ႔ ငရုတ္သီးနံ႔ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္စားျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေတာင္ပံ အရင္းပိုင္း - 500 g
- ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင္႔ အနီေရာင္ - ႏွစ္ေတာင္႔
- စပါးလင္အရင္းပိုင္း - ႏွစ္လက္မခန္႔ သံုးေခ်ာင္း
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - လိုသေလာက္
အခ်ဥ္အတြက္ ျပင္ဆင္ရန္
- Rice vinegar - ထမင္းစားဇြန္း ေျခာက္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
- ငရုတ္သီးစိမ္း အစိမ္းေရာင္ - သံုးေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္ ( အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
- ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ အားလံုထည္႔ျပီး ေရာေမႊေပးပါ
ၾကက္သားျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ေတာင္ပံ အရင္းပိုင္းကို ေရေဆးေပးပါ
- ေရေျခာက္ေအာင္ ေရခနစစ္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပံုပါအတိုင္း အဆစ္ေနရာ ေအာက္ဖက္မွ ပါတ္ပါတ္လည္ကို လွီးေပးပါ
- လွီးထားေသာ ေနရာမွ ေအာင္ဖက္သို႔ တြန္းခ်လို႔ရသေလာက္ တြန္းခ်ေပးပါ
- စပါးလင္ကို ခပ္ရိတ္ရိတ္လွီးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ခရုဆီ ဆား သၾကားတို႔ကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ ဇလံုထဲမွာ ၾကက္သား စပါးလင္ ငရုတ္သီးစိမ္း ခရုဆီ ဆား သၾကားတို႔ကိုထည္႔ျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ျပီးတာနဲ႔ cling wrap အုပ္ေပးကာ ေရခဲေသတာထဲမွာ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- အရသာ ႏွပ္ျပီးတာနဲ႔ ဆီကိုအိုးထဲထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္သို႔ ေလ်ွ႔ေပးျပီးမွ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- သၾကားႏွင္႔ ခရုဆီပါတဲ႔အတြက္ အျပင္ဖက္မွာ အေရာင္ေျပာင္းလြယ္ျပီး အထဲမွာ မက်က္ဘဲ ေနတတ္တဲ႔အတြက္ မီးကိုသတိထားျပီး ေလ်ွာ႔ေပးပါ
- ၾကက္သားတစ္တံုးလံုး အညိဳေရာင္ သန္းလာျပီဆိုရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားျပီ ဆိုရင္ေတာ႔ အရသာ စပ္ထားေသာ အခ်ဥ္ႏွင္႔ တို႔စားလို႔ ရျပီျဖစ္တဲ႔ ထိုင္းၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ စပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment