မ်ွစ္အၾကြတ္ေလးေတြ ရလာေတာ႔ ပုဇြန္ထုပ္နဲ႔ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ စိမ္႔စိမ္႔ေလး ခ်က္မိျပန္ပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္မဲ႔ ဟင္းေလးျဖစ္တဲ႔အတြက္ မ်ွစ္နဲ႔ပုဇြန္ထုတ္ေလးမ်ား အဆင္သင္႔ ရွိေနရင္ေတာ႔ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - အေနေတာ္ ငါးထုတ္
- မ်ွစ္ၾကြတ္ - ငါးခု
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး သံုးလံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင့္႔ - ႏွစ္ေတာင္႔
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္ (ဟင္းအိုးအုပ္ရန္ )
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- သီိဟိုေစ့ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပုဇြန္ကိုယ္လံုးကို အခြံခြာကာ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ေပးျပီးေခါင္းထဲမွ အစာအိတ္ထုတ္ထားပါ
- မ်ွစ္ကို ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပိး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဳကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြထားပါ
- ေျမပဲကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- သံပုရာရည္ကို ျပင္ထားပါ
- ဆီ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား သၾကား ငါးငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- အိုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ေထာင္း ငရုတ္သီးစိမ္း င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကိုထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ငရုတ္သီး ဆီသတ္ကို ေဘးခနတြန္းထားကာ သီဟိုေစ႔ႏွင္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ျပီး ေက်ေအာင္ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်သြားတာနဲ႕မ်ွစ္ သံပုရာရည္ ဆား သၾကား ငံျပာရည္တို႕တခါထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႔ မ်ွစ္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရဆူၿပီး မ်ွစ္မႏူးေသးခင္ ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မ်ွစ္ႏူးေစရန္ မ်ွစ္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တခါဆက္တည္ေပးပါ
- ေနာက္တၾကိမ္ ထည္႔ထားေသာ ေရမခမ္းခင္ ပုဇြန္ထုတ္ႏွင္႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ပုဇြန္အနံ႔ ေပ်ာက္ေစရန္ အိုးအဖံုးကို ခနအုပ္ေပးကာ တည္ေပးပါ
- ပုဇြန္ထည္႔ျပီး အေပါ႔အငံ တခါထပ္ျမည္းေပးျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး မ်ွစ္ပုဇြန္ထုတ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို စားသံုးရန္ စားပြဲျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment