ဒီေန႔ေတာ႔႔ Enoki mushroom ေလးေတြကို တန္ပူရာမွဳန္႔နဲ႔ ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ အရမ္းအဆင္ေျပေစတဲ႔ အေၾကာ္ေလးပါ။
ေၾကာ္ရတာ လြယ္သေလာက္ စားရတာ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ မွဳိေလးေတြလဲ အဆင္သင္႔ ရွိေနမယ္ အခ်ိန္ေလးလဲ အားမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ေၾကာ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Enoki mushroom - 60 g
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - 150 g
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တခြက္မရွိတရွိ
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနည္းနည္းခ်င္းထည္႔ကာ ေရာေပးျပီး သမေအာင္ေမႊေပးကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- ေရကိုတခါထဲ မထည္႔ဘဲ နည္းနည္းခ်င္းထည္႔ေပးကာ လိုတိုးပိုေလ်ာ႔ လုပ္ေပးပါ
- မုန္႕ႏွစ္ခပ္ျပစ္ျပစ္ ရေအာင္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- မွဳိဧ။္ မလိုအပ္ေသာ ေအာက္ပိုင္းေနရာကို ျဖတ္ေပးျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- မွဳိကို လက္ညွိဳးတေခ်ာင္းစာ သာသာ ယူေပးျပီး ေဖ်ာ္ထားသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ႏွစ္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုမီးအားျပင္းျပင္းနဲ႔ အပူေပးပါ
- ဆီပူျပီး က်က္လာပါက မီးကိုအလယ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ မွဳိ မုန္႕ႏွစ္လူးကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္း မ်ားပါက အထဲမွ မွဳိမ်ားမက်က္ဘဲ ေပ်ာ႔ျပဲၾကီး ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္
- ေၾကာ္ေနစဥ္ တစ္ဖက္က ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက မွဳိေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ရြရြ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ဆလတ္ရြက္ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment