တခါတေလ ရာသီဥတုေၾကာင္႔ ထမင္းမစားခ်င္တဲ႔ အခါမ်ဳိးေတြမွာ စိတ္ထဲမွာ ေပၚလာေလးေတြ ရွာၾကံျပီး စားရေလ႔ ရွိတတ္ၾကပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတခါေတာ႔ စိတ္အေျပာင္းအလဲေလး ျဖစ္ရေလေအာင္ chicken pad Thai ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ - 150 g
- ပဲပင္ေပါက္ - 100 g
- ခပ္ပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 100 g
- brown sugar - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေျမပဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုးကို ေလးစိတ္ရေအာင္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂မႊာကို အခြံခြာျပီး နုတ္နုတ္စဥ္းထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေရာင္အေတာင္႔ - အေတာင္႔ၾကီးၾကီး တေစ္တာင္႔ (ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ)
- ဂ်ဴးဖူး - ၂ပင္ ( ခပ္ရွည္ရွည္ လွီးထားပါ)
- နံနံပင္ - ၂ပင္ (လွီးထားပါ)
- ၾကက္သြန္မိတ္ - တစ္ပင္ (လွီးထားပါ)
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္ၪ - ႏွစ္လံုး (ပန္းကန္ထဲမွာ ခေလာက္ထားပါ)
- နာနတ္ပြင္႔ - တစ္ပြင္႔
- မံုလာဥနီ - အနည္းငယ္ (လွီးထားပါ)
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲကို ျပင္ထားပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို အရင္ဆံုး ၄မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး ေဘးကိုတြန္းထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း သၾကားအညိဳ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ နာနတ္ပြင္႔တို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ
- ေမႊးလာတာနဲ႔ ၾကက္သားႏွင္႔ ျပန္ေရာကာ ၃ခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကိုထည့္ကာ က်က္ေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ မံုလာဥနီႏွင္႔ ပဲပင္ေပါက္ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- ပဲပင္ေပါက္ႏွင့္မံုလာဥနီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးျပီး ငါးငံျပာရည္ႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
- အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ ဆန္ျပားကို ထည့္ေမႊကာ နံနံပင္ ေျမပဲေလွာ္ ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင္႔ ဂ်ဳးဖူးတို႔ထည္႔ေမႊကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ စားပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment