Sunday 22 July 2018

Chicken pad Thai


တခါတေလ ရာသီဥတုေၾကာင္႔ ထမင္းမစားခ်င္တဲ႔ အခါမ်ဳိးေတြမွာ စိတ္ထဲမွာ ေပၚလာေလးေတြ ရွာၾကံျပီး စားရေလ႔ ရွိတတ္ၾကပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတခါေတာ႔ စိတ္အေျပာင္းအလဲေလး ျဖစ္ရေလေအာင္ chicken pad Thai ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ - 150 g
  2. ပဲပင္ေပါက္ - 100 g
  3. ခပ္ပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 100 g
  4. brown sugar - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ေျမပဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  6. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  8. သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  9. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုးကို ေလးစိတ္ရေအာင္ လွီးထားပါ
  10. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂မႊာကို အခြံခြာျပီး နုတ္နုတ္စဥ္းထားပါ
  11. ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေရာင္အေတာင္႔ - အေတာင္႔ၾကီးၾကီး တေစ္တာင္႔ (ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ)
  12. ဂ်ဴးဖူး - ၂ပင္ ( ခပ္ရွည္ရွည္ လွီးထားပါ)
  13. နံနံပင္ - ၂ပင္ (လွီးထားပါ)
  14. ၾကက္သြန္မိတ္ - တစ္ပင္  (လွီးထားပါ) 
  15. ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  16. ၾကက္ၪ - ႏွစ္လံုး (ပန္းကန္ထဲမွာ ခေလာက္ထားပါ)
  17. နာနတ္ပြင္႔ - တစ္ပြင္႔
  18. မံုလာဥနီ  - အနည္းငယ္ (လွီးထားပါ)

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲကို ျပင္ထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို အရင္ဆံုး ၄မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး ေဘးကိုတြန္းထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း သၾကားအညိဳ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ နာနတ္ပြင္႔တို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ 
  • ေမႊးလာတာနဲ႔ ၾကက္သားႏွင္႔ ျပန္ေရာကာ ၃ခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကိုထည့္ကာ က်က္ေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ မံုလာဥနီႏွင္႔ ပဲပင္ေပါက္ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • ပဲပင္ေပါက္ႏွင့္မံုလာဥနီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးျပီး ငါးငံျပာရည္ႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ ဆန္ျပားကို ထည့္ေမႊကာ နံနံပင္ ေျမပဲေလွာ္ ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင္႔ ဂ်ဳးဖူးတို႔ထည္႔ေမႊကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ စားပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment