အခြံခြာကာ သန္႔စင္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငရုတ္သီးစိမ္း ငရုတ္သီး
အႏွစ္ေထာင္းႏွင္႔ သီဟိုလ္ေစ႔ေထာင္း
ဆား ဆီ သံပုရာရည္ႏွင္႔ သၾကား
ေအးလြန္းတဲ႔ ရာသီဥတုေၾကာင္႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေတြ စားခ်င္တာနဲ႔ အရင္ရက္က ခ်က္ျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ မေလးရွားစတိုင္လ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ငံစပ္ စိမ္႔စိမ္႔ေလးရဲ ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - 300 g
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၃လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂ မႊာ
- ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင့္႔ - ၂ေတာင္႔
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- သီိဟိုေစ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပုဇြန္ကိုယ္လံုးကို အခြံခြာကာ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ေပးျပီးေခါင္းထဲမွ အစာအိတ္ထုတ္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပိး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဳကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ညက္ညက္ ေထာင္းထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- စီဟိုေစ႔ကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
- သံပုရာရည္ကို ျပင္ထားပါ
- ဆီ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား သၾကား ငါးငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- အိုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ ခ်င္းႏွင္႔ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ေထာင္း ငရုတ္သီးစိမ္း င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကိုထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ငရုတ္သီး ဆီသတ္ကို ေဘးခနတြန္းထားကာ သီဟိုေစ႔ႏွင္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ျပီး ေက်ေအာင္ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်သြားတာနဲ႕ ပုဇြန္ထုတ္ သံပုရာရည္ ဆား သၾကား ငံျပာရည္တို႕တခါထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရဆူၿပီး ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ မေလးရွားစတိုင္လ္ ပုဇြန္ထုတ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို စားသံုးရန္ စားပြဲျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment