ရာသီဥတုက -3°c ဆိုေတာ႔ ပူပူစပ္စပ္ေလးေတြဘဲ စားခ်င္ေနမိတယ္ ဒီေတာ့လဲ သေဘၤာသီးေထာင္းသုပ္ေလးကို ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းျဖစ္ပါတယ္ စားလို႔အင္မတန္မွ ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ ေထာင္းနည္းေလး ထပ္မံမ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၂၀ခန္႕
- ေျမပဲေလွာ္ - အေစ့၂၀ခန္႕
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၃တာင့္ခန္႕ (အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
- ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၃ေတာင္႔
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ ၂ခဲ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ- အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္
- ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁၀လံုးခန္႕(သို႔ ) ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးၾကီးၾကီး တစ္လံုး
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )
တြဲဖက္စားရန္
- ေဂၚဖီ - အနည္းငယ္
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင္႔
- ငရုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္း႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ရေအာင္ျခစ္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေျမွာင္းရွည္ရွည္ေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ထားပါ
- ျခစ္ျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး တ၀က္စီ ျခမ္းထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးၾကီးကို သံုးပါက ခပ္ထူထူေလး လွီးထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး ဖယ္ထားပါ
- င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ ေရာေထာင္းပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေရာေထာင္းပါ
- ထန္းလ်ွက္ခဲကိုပါ ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းျပီးမွ သေဘၤာသီးကို ထည့္ေထာင္းပါ
- ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး သေဘၤာသီးကို ၾကည့္ေထာင္းပါ
- ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၁၀ခ်က္ အခ်က္၁၂ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းရင္ရျပီး သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၃၀ ေလာက္ေထာင္းေပးမွ အရသာ၀င္ပါတယ္
- သေဘၤာသီး ေထာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့ အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ ခပ္ဖြဖြေထာင္းလိုက္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊလိုက္ လုပ္ေပးရပါတယ္
- ေထာင္းေနစဥ္ သံပုရာရည္ ညွစ္ထည့္ျပီး ပံုတြင္ျပထားေသာ ငါးငံျပာရည္၂မ်ဳိးကို ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းသာသာစီႏွင့္ ဆားပါ ထည့္ေပးပါ
- သေဘၤာသီး ေထာင္းျပီးပါက ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ခ်ဳိးထည့္ျပီး ၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ ထည့္ျပီး၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးျပီးရင္ ဇြန္းႏွင့္ သမေအာင္နယ္ေပျပီး႐င္ ရပါျပီ
- စားပြဲျပင္တဲ့အခါ ပန္းကန္ထဲမွာ ဆလတ္႐ြက္နွင့္ေဂၚဖီခင္းကာ င႐ုတ္ဆံုထဲမွ အရည္မ်ားေရာ အဖတ္မ်ားပါ ဇြန္းနွင့္ခတ္ ထည့္ေပး၍ ေျမပဲေထာင္း ျဖဴးေပးကာ ျပင္ဆင္ရပါမယ္
- ခ်ဳိခ်ဳိစပ္စပ္ေမႊးေမႊး ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္းေလးကို ငရုတ္သီးစိမ္း ေဂၚဖီႏွင္႔ ပဲေတာင္႔ရွည္တို႔ႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment