ေတာသူျမိဳ႔တက္ေတာ႔ လိုခ်င္တာေလးေတြ ရလာလို႔ ေပ်ာ္မွေပ်ာ္ပါဘဲ အသီးအရြက္ေတြက ေစ်းၾကီးေပမဲ႔ စားခ်င္လြန္းလို႔ ဝယ္လာခဲ႔မိတယ္။
အဲဒီအထဲကမွ Australian King Oyster Mushroom ကို ငရုတ္သီးစိမ္း စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အရည္ေသာက္ဆမ္းခ်က္ကာ နံနံပင္အုပ္ကာ ခ်က္ထားတဲ့နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မွဳိ (Australian King Oyster Mushroom) - 500 g
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အစပ္ေတာင္႔ ၂ေတာင္႔
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- မွဳိကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကိ ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီးမွ ခပ္ပါးပါးလွီးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ဆီသတ္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းျပီးသားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ ဆားႏွင့္ မွဳိကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
- မွဳိမ်ားႏြမ္းလာတာနဲ႕ အရည္အနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ ကိုယ္လိုခ်င္သေလာက္ ေရထည္႔ကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- ေရလဲပြက္ပြက္ဆူလာျပီး အရသာလဲ အေနေတာ္ရျပီဆိုရင္ နံနံပင္ အုပ္ေပးကာ မွဳိအစပ္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment