တခါတေလ အခ်ိန္မရတဲ႔ အခါမ်ဳိးတို႔ ဟင္းအမယ္စံုေအာင္ မခ်က္ခ်င္တဲ႔ ေန႔မ်ဳိးဆိုရင္ အခုလို ဟင္းတစ္မယ္ထဲနဲ႔ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစတဲ႔ ၾကက္သားကိုက္လံ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကိုက္လံ - ၇ပင္
- ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - အေနေတာ္ တစ္တံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- နာနတ္ပြင္႔ - တစ္ပြင္႔
- ေလးညွင္း - တစ္ပြင္႔
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ကိုက္လံကို အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အသားႏႊင္ထားပါ
- နာနတ္ပြင္႔ ေလးညွင္း ဆား သၾကား ဆီ ငရုတ္ေကာင္းႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕သၾကားကို ညိဳေရာင္သန္းလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေလးညွင္း နာနတ္ပြင္႔ႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ ကိုက္လံမ်ား ပဲငံျပာရည္ႏွင္႔ ၾကက္သားကိုမ်ားထည့္ျပီး ဆားထည့္ေမႊပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရြက္မွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား မခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment