အိမ္ေျပာင္းကာစက အိမ္မွာ အင္တာနက္ကလဲ မရေသးေတာ႔ ခပ္ပ်င္းပ်င္းရွိတာနဲ႔ အခ်ဥ္စပ္နည္းေလးေတြ သီးရြက္စံု ေဖ်ာ္ရည္လုပ္နည္းေလးေတြကို ရက္တိုသင္တန္းေလး ဖြင္႔တာနဲ႔ သြားတက္ျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္။
ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကာဇံေၾကာ္နဲ႔ စားဖို႔အတြက္ ဗီယက္နမ္အခ်ဥ္ေလး လုပ္ျဖစ္လို႔ ေအးရွန္းခံတြင္းနဲ႔ အၾကိဳက္ေတြ႔ေစမဲ႔ အခ်ဥ္စပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ေျမပဲဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
- ငရုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္ေတာင္႔
- သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- brown sugar - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ေရသန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ေထာင္းထားေသာ ေျမပဲဆီ ငရုတ္သီးစိမ္း ငါးငံျပာရည္ သံပုရာရည္ ေရသန္႔သန္႔ႏွင္႔ brown sugarတို႔ကို ထည္႔ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးျပီးရင္ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment