ရာသီဥတုက ေအးလြန္းေနေတာ႔ ပူပူလူလူေလးေတြဘဲ စားခ်င္ေနမိတာေၾကာင္႔ ၾကက္သားကင္ေလးေတြ လုပ္စားျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္ အဲဒီအတြက္ ဒီေန႔ေတာ႔chicken satay ကင္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - မထူမပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သား ၈ခု
- ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂မႊာ
- ေထာင္းထားေသာ နံနံပင္အျမစ္ - ၈ခု
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီအေသး ၂ဥ
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နံနံပင္အေျခာက္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဗနီကာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အုန္းႏို႔ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- အသားကင္မည္႔ ဝါးေခ်ာင္း - ၈ခု
ျပင္ဆင္ပံု
- လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ နံနံပင္အျမစ္ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ ဆား သၾကား နံနံပင္အေျခာက္ နံႏြင္းမွဳန္႔ ဆီ ဗနီကာႏွင္႔ အုန္းႏို႔ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းတို႔ကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ ဇလံုထဲမွာ လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို အရသာ သမသြားေအာင္ ထည္႔ေမႊေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႔ clean wrap ႏွင္႔ ဇလံုကို လံုေအာင္ဖံုးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ထိုဇလံုကို ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ၁၂နာရီခန္႔ထည္႔ျပီး ႏွပ္ထားပါ
- အုန္းႏို႔ကိုလဲ ေရခဲေသတၲထဲမွာ ထည္႔ထားပါ
အသားကင္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- အရင္ဆံု ဝါးေခ်ာင္းေလးမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တနာရီခန္႔စိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ထားေသာ ဝါးေခ်ာင္းတေခ်ာင္းစီမွာ အရသာႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားတခုစီကို ပံုပါအတိုင္း အတြန္႔ေလးမ်ားရေအာင္ ထိုးေပးပါ
- အုန္းႏို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ကင္မည္႔အိုးကို မီးအပူေပးပါ
- အိုးပူလာတာနဲ႔ အသားေခ်ာင္းကို အုန္းႏို႔သုတ္ေပးျပီး အကင္အိုးေပၚ တင္ေပးပါ
- အသားကင္ တူးကပ္မသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ တဖက္ဆီလွည္႔ေပးပါ
- တခါလွည္႔ေပးတိုင္း အုန္းႏို႔တခါ သုတ္ေပးပါ
- ေလးမိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးျပီးပါက ၾကက္သားကင္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment