Sunday, 17 June 2018

ကြက်သားဟင်း မလေးရှားစတိုင်လ်







ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားကို ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ အရသာေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းေအာင္ မေလးရွား ဟင္းခ်က္နည္းေလးနဲ႔ brown sugar soy sauce ႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႔ထည္႔ကာ ခ်က္ထားတဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

မာမာကေတာ႔ ၂ေယာက္စာဘဲ ခ်က္ပါတယ္ အခုက ၾကက္ေပါင္ ၈ခုစာ ခ်က္ဖို႔အတြက္ အခ်ဳိးအစားေလးကို ေရးေပးထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေပါင္သား - ၈ခု
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလုံး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • brown sugar - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • Chicken stock - 1/2 cup
  • Soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကုိ ေရေဆးျပီး အသားတဖက္စီကို ခပ္ေစာင္းေစာင္း တခ်က္စီ မႊန္းေပးပါ
  • ၾကက္သားကို ဆား နႏြင္းမႈန္႔တို႕ျဖင့္ အရသာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ
  • သံပုရာရည္ကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းထားပါ
  • Soy sauce, chicken stock, brown sugar,ဆီ သံပုရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု

  • ဒယ္အိုးတလုံးမွာ ဆီကိုထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ အႏွစ္ေထာင္းကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာပါက အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သား အေပၚယံေၾကာေတြ မာတင္းလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးျပီးမွ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး အိုးအဖုံးကိုပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
  • အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • ဆီသံေလး ၾကားလာတာနဲ႕ brown sugarႏွင္႔ soy sauce ထည္႔ေမႊေပးကာ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ 
  • ထည့္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သားႏူးေအာင္ ေရအနည္းငယ္စီ ထပ္ထပ္ထည့္ျပီး ၾကက္သားႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ၾကက္သားႏွဳးအိလာျပီဆိုတာနဲ႔ သံပုရာရည္ကို ထည္႔ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီျပန္ရေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္ျပီဆိုတာနဲ႔  အရသာ႐ွိေသာ ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ေနတဲ႔ ၾကက္သားျပန္ ခ်ဥ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment