ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားကို ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ အရသာေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းေအာင္ မေလးရွား ဟင္းခ်က္နည္းေလးနဲ႔ brown sugar soy sauce ႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႔ထည္႔ကာ ခ်က္ထားတဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
မာမာကေတာ႔ ၂ေယာက္စာဘဲ ခ်က္ပါတယ္ အခုက ၾကက္ေပါင္ ၈ခုစာ ခ်က္ဖို႔အတြက္ အခ်ဳိးအစားေလးကို ေရးေပးထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္သား - ၈ခု
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- brown sugar - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- Chicken stock - 1/2 cup
- Soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကုိ ေရေဆးျပီး အသားတဖက္စီကို ခပ္ေစာင္းေစာင္း တခ်က္စီ မႊန္းေပးပါ
- ၾကက္သားကို ဆား နႏြင္းမႈန္႔တို႕ျဖင့္ အရသာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ
- သံပုရာရည္ကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႔တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းထားပါ
- Soy sauce, chicken stock, brown sugar,ဆီ သံပုရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးတလုံးမွာ ဆီကိုထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ အႏွစ္ေထာင္းကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာပါက အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ
- ၾကက္သား အေပၚယံေၾကာေတြ မာတင္းလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးျပီးမွ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး အိုးအဖုံးကိုပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ဆီသံေလး ၾကားလာတာနဲ႕ brown sugarႏွင္႔ soy sauce ထည္႔ေမႊေပးကာ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ထည့္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သားႏူးေအာင္ ေရအနည္းငယ္စီ ထပ္ထပ္ထည့္ျပီး ၾကက္သားႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ
- ၾကက္သားႏွဳးအိလာျပီဆိုတာနဲ႔ သံပုရာရည္ကို ထည္႔ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီျပန္ရေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဆီျပန္ျပီဆိုတာနဲ႔ အရသာ႐ွိေသာ ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ေနတဲ႔ ၾကက္သားျပန္ ခ်ဥ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment