တခါတေလ အသီးေလးေတြကို ဒီအတိုင္း စားရတာထက္ ေဖ်ာ္ရည္ေလး လုပ္ေသာက္ရတဲ႔ အရသာက ပါးစပ္ထဲမွာ အရသာတမ်ဳိးကို ရေစပါတယ္ မာမာကေတာ႔ အရမ္းအခ်ဳိၾကီး မၾကိဳက္လို႔ သၾကားကိုအေနေတာ္ဘဲ ထည္႔ေဖ်ာ္ထားပါတယ္ အခ်ဳိၾကိဳက္ရင္ေတာ႔ သၾကားကို ပိုျပီးထည္႔ႏိူင္ပါတယ္။
သဘာ၀ အသီးအႏွံမ်ားမွာ လူသားမ်ားအတြက္ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူေပးေသာ ဓါတ္မ်ားပါဝင္ၾကျပီး သလဲသီးမွာ ဗီတာမင္ဓါတ္ A, B 5, B 6, Eႏွင္႔ ဗီတာမင္ K တို့ ပါဝင္ၾကပါတယ္။
လူသားတို့၏ ဦးေႏွာက္ကို က်န္းမာဖြံ႔ျဖိဳးေစျခင္း ႏွစ္လံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးျခင္း အူမၾကီးကင္ဆာျဖစ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးျခင္း ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာျဖစ္ေစေသာ အရာမ်ားကို ကာကြယ္ေပးျခင္း ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ေစေသာ အေၾကာင္းရင္းမ်ားကို ကာကြယ္ေပးျခင္း ေသြးအားက်ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးျခင္း ကိုယ္၀န္ေဆာင္ မိခင္မ်ားအတြက္ မီးဖြားျခင္းကို လြယ္ကူေစျပီး ရင္ေသြးကိုလည္း ဦးေႏွာက္ဖြံ႔ျဖိဳးမွဳကိုလဲ တိုးတက္ျမန္ဆန္ေစပါတယ္လို႔ သုေတသီမ်ားက ေတြ႔ရွိထားပါတယ္။
သလဲသီးကို ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ျပီး ေသာက္ႏိူင္သလို ေဖ်ာ္ရည္မလုပ္ပဲ အသီးထဲမွ အေစ႔ေလးမ်ားကိုလဲ ဒီအတုိင္းလဲ စားႏိူင္ပါတယ္ သလဲသီးကို နွစ္လံုးေရာဂါရွိသူမ်ား ႏွစ္လံုးသြးေၾကာက်ဥ္း ေရာဂါရွိသူမ်ား ေသြးေၾကာပိတ္ ေဝဒနာ ခံစားေနရသူမ်ား ကိုယ္၀န္ေဆာင္ မိခင္မ်ားအေနျဖင့္ သဘာ၀မွ ေပးထားတဲ့ သလဲသီးကို စားသံုးႏိူင္ေၾကာင္း က်န္းမာေရး စာေစာင္မ်ားမွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သလဲသီး - တလံုး
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ပံုတစ္ပံု
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- ေရခဲ - လက္ႏွစ္လံုးအ႐ြယ္ ၁၀ခဲ
- ေရသန္႔ - ဖန္ခြက္ ႏွစ္လံုးစာ
ျပင္ဆင္ပံု
- သလဲသီးကို ထက္ျခမ္းမခြဲခင္ အသီးပါတ္ပါတ္လည္ကို သစ္သားဒုတ္ႏွင္႔ အသာအရာ လိုက္ထုေပးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အသီးကို ထက္ျခမ္းခြဲေပးကာ အထဲမွ အေစ႔ေလးမ်ားကို ေခြ်ေပးပါ
- သလဲသီးအေစ႔မ်ား ဆား သၾကား ေရခဲတို႕ကို ေရာျပီး ဘလန္ဒါထဲမွာ အရင္ဆံုးထည္႔ေပးကာ ညက္ေနေအာင္ ထည့္ႀကိတ္ေပးပါ
- သလဲသီးအေစ႔မ်ားႏွင့္ ဆား သၾကား ေရခဲမ်ားေက်သြားတာနဲ႕သံပုရာညွစ္ထည္႔ကာ ေရသန္႔သန္႔ကို ဖန္ခြက္ႏွစ္ခြက္စာေရာျပီး အနည္းငယ္ ထပ္ၾကိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ သလဲသီးေဖ်ာ္ရည္ ခ်ဳိခ်ဥ္ေအး ေမႊးေမႊးေလးကို ေသာက္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment