Monday 21 August 2023

ခရမ်းသီး မီးဖုတ်သုပ်

 





ဒီနေ့တော့ ခရမ်းသီးကို မီးသွေးမီးဖိုနဲ့ ဖုတ်ထားပြီး ခရမ်းသီးသုပ်လေး သုပ်စားဖြစ်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ထားတဲ့ ခရမ်းသီး မီးဖုတ်သုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ခရမ်းသီး - အနေတော် နှစ်လုံး
  2. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
  3. မြေပဲကြော် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းခွဲ
  4. နံနံပင် - နှစ်သက်သလောက်ပဲ
  5. ငံပြာရည် အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  6. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - စားနိူင်သလောက်အ
  7. ချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်သာသာ
  8. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
  9. ပဲဆီစိမ်း - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ခရမ်းသီးကို ရေဆေးပြီး ခရင်းဖြင့် ခပ်ကျဲကျဲ လိုက်ထိုးပေးပြီး မီးသွေးမီးခဲ အပေါ်မှာ တင်ပေးပါ
  • ခရမ်းသီး တစ်လုံးလုံးကို ကျက်သွားတဲ့အထိ မီးဖုတ်ပေးပါ
  • ခရမ်းသီး အလုံးကြီးပါက မီးဖုတ်ချိန်ကို ပိုပြီးဖုတ်ပေးပါ
  • မီးဖုတ်ထားသော ခရမ်းသီး ကျက်သွားပါက အပြင်ထုတ်ပေးပြီး အခွံခွာပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ဇလုံတစ်ခုထဲမှာ ရေထည့်ပြီး အခွံခွာထားသော ခရမ်းသီးမှ ထွက်သော အစေးများ ထွက်အောင်ဆေး၍ ရေစစ်ထားပေးပါ 
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး အနေတော် လှီးထားပါ
  • မြေပဲကို ကျက်အောင်ကြော်ပြီး အခွံခွာကာ သန့်စင်ထားပါ
  • အသုပ်ထဲမှာ ပါဝင်မည့် ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ  ပါ၀င်ပစ္စည်း အားလုံးကို ထည့်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အရသာ မျှတအောင် ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးပြီး အရသာမြည်းကာ လိုသလို ပြင်ပေးပါ
  • ပဲဆီနံ့ သင်းပျံ့နေတဲ့ ခရမ်းသီး မီးဖုတ်သုပ် မွှေးမွှေးလေးကို သတ်သတ်လွတ် ဟင်းတစ်မယ် ပြင်ပေးနိူင်သလို နှစ်သက်သလို သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment