Thursday, 7 May 2020

မုန္႔ဖတ္ေထာင္း


ဒီေန႔ေတာ႔ မုန္႔ဖတ္ကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းျဖစ္ပါတယ္ သမီးေလးလဲ ေက်ာင္းဖြင္႔ေတာ႔ ေက်ာင္းျပန္တက္ေနရျပီ တေနကုန္ မာမာတစ္ေယာက္ထဲ အိမ္မွာရွိေနတာမို႔လို႔ ပ်င္းလို႔လဲ ေနခဲ႔ပါတယ္ ဒီေတာ႔လဲ ေန႔လည္ေန႔ခင္း ဗိုက္ဆာတဲ႔အခ်ိန္မွာ တစ္ခုမဟုတ္ တစ္ခုေတာ႔ လုပ္စားျဖစ္ေနပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ မုန္႔ဖတ္ေထာင္းနည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မုန္႔ဖတ္ - ႏွစ္ဆယ္က်ပ္သား
  2. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ေလးေတာင္႔
  3. နံနံပင္ - အေနေတာ္ ႏွစ္ပင္
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး - ၃မႊာ
  5. င႐ုတ္သီး အစပ္အေျခာက္ေတာင့္ - ၇ေတာင့္ခန္႕
  6. ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
  7. ငါးခူျပဳပ္ျပီးသား - တစ္ေကာင္
  8. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  9. ငါးငပိရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
  11. ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ဖတ္ - ႏွစ္သက္သေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • မုန္႔ဖတ္ႏွင္႔အတူ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
  • ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို အညွာေႁခြျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ငါးျပဳပ္ကို အရိုးထြင္ျပီး ျပင္ထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ထန္းလ်ွက္ခဲ င႐ုတ္သီးေတာင့္ႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တစ္ညက္ အေနအထားရေအာင္ ထည့္ေထာင္းပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ပဲသီးကိုထည္႔ျပီး ခပ္ဖြဖြ ထည့္ေထာင္းပါ
  • ေထာင္းထားတာေတြကို သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊေပးျပီး ငါးျပဳပ္ မုန္႔ဖတ္ ငါးငပိရည္ ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္ကို ညွစ္ျပီးထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြထည့္ေထာင္းကာ ဇြန္းႏွင့္သမေအာင္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႕ နံနံပင္ထည္႔ေမႊေပးျပီး ပန္းကန္တစ္ခုထဲထည့္ကာ မုန္႔ဖတ္ေထာင္းကို ျပင္ေပးကာ အေပၚမွ ဆီခ်က္ဖတ္ကို ျဖဴး ေပးပါ
  • ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ မုန္႔ဖတ္ေထာင္းေလးကို မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အသားကင္ တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment