Saturday, 16 May 2020

ဂဏန္း မဆလာဟင္း


ဒီတစ္ခါေတာ႔ ဂဏန္းကို ေတာခ်က္စတိုင္လ္ေလးနဲ႔ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ဒီတစ္ခါ ခ်က္တဲ႔ဂဏန္းက အသားမ်ားျပီး မဆလာ ႏိူင္ႏိူင္နဲ႔ ခ်က္ထားတဲ႔အတြက္  ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားႏိူင္ေအာင္ ဟင္းခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဂဏန္း - ေလးေကာင္
  2. ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ 
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ 
  5. ခ်င္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. အခ်ဳိမွဳန္႕  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. မက်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း    
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  10. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု  
  12. မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဂဏန္းအေကာင္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အျပင္ခြံႏွင့္အတူ အေပၚအခြံေအာက္မွ ပါးဟက္မ်ားႏွင့္ မလိုေသာ ေနရာမ်ား ဖယ္ေပးပါ
  2. အခြံမာမ်ား ခြာထားေသာ ဂဏန္းကို အေကာင္ႀကီးပါက အလယ္မွေန၍ ထက္၀က္ပိုင္းေပးပါ
  3. ဂဏန္းရဲ ႔ လက္မ်ားကိုလဲ ခုတ္ပိုင္းထားေပးပါ
  4. သန္႕စင္ထားေသာ ဂဏန္းမ်ားကို ဇလံုတစ္ခုထဲထည့္ျပီး ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္း အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းထားပါ
  6. ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု

  1. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးပါ အိုးပူလာတာနဲ႕ ဆီကိုထည့္ေပးပါ
  2. ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  3. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ဂဏန္းကို အထက္ေအာက္ သမေအာင္ သံုးခ်က္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  4. ဂဏန္းမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ဆီသတ္နာေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  5. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာျပီ ဆိုေတာ့မွ ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္၍ တည္ေပးပါ
  6. ေရမခမ္းခင္ မက်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ႏွင့္ မဆလာထည့္၍ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး အရသာ ျမည္းေပးပါ
  7. အရသာက္ို မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပး၍ ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္တာနဲ႕ မဆလာနံ႕သင္းေနတဲ့ ေတာခ်က္ ဂဏန္းဟင္းဆီျပန္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment