Thursday, 21 May 2020

သတ္သတ္လြတ္ ရံုးပေတသီးႏွပ္


ဒီေန႔ေတာ႔ ရံုးပေတသီး ေသးေသးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး သတ္သတ္လြတ္ ႏွပ္စားျဖစ္ပါတယ္ အသားမပါေပမဲ႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းျပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ရံုးပေတသီး - ႏွစ္ငါးေတာင္႔
  2. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  4. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  7. ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း သံုးဇြန္း

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု

  1. ရံုပေတသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးေပးပါ
  2. ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ထိပ္ဖက္မွ ျဖတ္ေပးျပီး အလယ္မွ ထက္ဝက္ ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးေပးပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  5. အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ
  6. ၿပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ၾကက္သြန္အျဖဴ  ၾကက္သြန္နီတို႔ ႏြမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ရံုးပေတသီး ဆား အရသာမွဳန္႔ ႏွင္႔ ပဲငံျပာရည္တို႔ကို တစ္ခါထဲ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  8. အရသာေတြ အားလံုးထဲ႔႔ေမႊေပးျပီးတာနဲ႔  အားလံုးကို သမေအာင္ေမႊကာ အိုးအဖံုး အုပ္ေပးျပီး ႏွပ္ေပးပါ
  9. ရံုးပေတသီး အိုးမကပ္ေစရန္ႏွင္႔ လွီးထားေသာ အတံုးေလးမ်ား ပံုစံမပ်က္ေစရန္ ဟင္းအိုးကို မေမႊဘဲ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  10. ရံုးပေတသီး ႏြမ္းေယာင္ေလး ျပလာတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုေသာအရသာကို ျပင္ေပးပါ
  11. ျပီးတာနဲ႔ ရံုးပေတသီးႏွပ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ခ်ဳိခ်ဳိ ေမႊးေမႊးေလးကို စားဖို႕ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment