Monday, 18 May 2020

ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးပိခ်က္


ဒီေန႔ေတာ႔ ေတာဘက္ေဆးရံုကို ေျပာင္းသြားတဲ႔ သမီးေလးအတြက္ ၾကာၾကာအထားခံျပီး ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားႏိူင္ေစမဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ငါးပိခ်က္ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ႏွစ္ဆယ္သား
  2. ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ဆယ္လံုး
  3. င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ -  ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  4. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း (အငံၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ေပးပါ)
  7. ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီးမွ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ။
  • ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႔ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းခြဲကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ။
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ဆား ငါးငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ 
  • မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ဆီေျခာက္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ။
  • ငါးပိခ်က္ကို ခပ္ငံငံေလး ၾကိဳက္ပါက ငါးငံျပာရည္ကို ပိုထည္႔ေပးပါ။
  • ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးပိခ်က္ ေမႊးေမႊးေလး ရလာတာနဲ႔ ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment