Monday, 4 May 2020

ဆန္ျပဳပ္


ဒီေန႔ေတာ႔ ေဆာင္းရာသီရဲ ႔ေအးခ်မ္းတဲ႔ဒဏ္ကို ခံႏိူင္ဖို႔အတြက္ ဘဲသားနဲ႔ ဆန္ျပဳပ္ေလး ျပဳပ္ပါတယ္ အရမ္းေသာက္လို႔ ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ျပဳပ္ထားတဲ႔ ဆန္ျပဳပ္ျပဳပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  2. ဘဲသား - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
  3. ၾကက္သြန္နီ - ဥအေသး ဆယ္လံုး (ဆန္ျပဳပ္ထဲထည္႔ရန္)
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးဇြန္း ( ဇြန္းတစ္၀က္ကို ဘဲသားျပဳပ္ထဲထည့္ရန္)
  5. ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ႀကီးႀကီး ၃ပင္
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ (တစ္၀က္ကို ဘဲသားျပဳပ္ထဲ့ထည့္ရန္)
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၄မႊာ (ဆန္ျပဳပ္ထဲထည္႔ရန္)
  8. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လိုသေလာက္ ျပင္ေပးပါ
  9. ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆန္ကိုထဲ႔ျပီး ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးကာ ေရမ်ားမ်ားထဲ့ျပီး ႏူးေအာင္ျပဳပ္ထားပါ
  • ဆန္လံုးမ်ား ေက်လာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ဘဲသားကို အျခမ္းလိုက္ ေရေဆးေပးပါ
  • ေရေဆးထားေသာ ဘဲသားကို အိုးထဲမွာထည္႔ျပီး အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆားတို႔ႏွင္႔နယ္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ဘဲသားျပဳပ္ထားစဥ္ အေပၚယံကို တက္လာေသာ အျမွဳပ္မ်ားကို ခပ္ခပ္ျပီး သြန္ေပးပါ
  • ဘဲသားအိုး ေရခမ္းတာနဲ႔ ဘဲသားကို အသားမ်ွင္ေလးေတြ ရေအာင္ထြင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ဥအေသးမ်ားကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ  ဆီခ်က္ႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔တို႔ကို ျပင္ထားပါ
  • ဆန္ျပဳပ္မ်ား မႏူးေသးပါက ဆန္ႏူးတဲ့ထိ ေရထပ္ထပ္ထဲ့ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ဆန္ျပဳပ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေအာင္ မၾကာမၾကာ ေမႊေမႊေပးပါ
  • ဆန္မ်ားနူးျပီ ဆိုပါက ေရကို မိမိလိုသေလာက္ ထဲ့ေပးျပီး ၾကက္သြန္ဥေလးမ်ားႏွင့္ ဘဲသားျပဳပ္ထားတာကို ထဲ့ျပဳပ္ေပးပါ
  • ဆားႏွင့္အရသာမွဳန္႕ ႏွစ္ဇြန္းကိုထဲ့ျပီး အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး အရသာ ျမည္းေပးပါ
  • မိမိႏွစ္သက္ေသာ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးျပီး ၾကက္သြန္ဥေလးမ်ား ႏူးလာပါက မီးေႏြးေႏြးနဲ႕တည္ထားပါ
  • ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ဘဲသားဆန္ျပဳပ္ကို မိမိ လိုသေလာက္ ထဲ့ေပးကာ ေသာက္ကာနီးမွ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔  ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ႏွင္႔ ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴ းျပီး ေသာက္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment