Thursday 14 May 2020

ၾကက္သားစင္းေကာေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားစင္းေကာ အခ်ဳိေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  4. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  5. ေဘဘီမုန္႔ညွင္း - တစ္ပင္
  6. တရုတ္နံနံ - ႏွစ္ခက္ခန္႔
  7. ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  9. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  10. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း 

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ စင္းေပးကာ ေကာ္မွဳန္႔ ဆားအနည္းငယ္ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႕ႏွင့္ အရသာ နယ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ေဘဘီမုန္႔ညွင္းကို အပင္အရင္းပိုင္းေလးေတြဘဲယူျပီး ေရေဆးထားပါ
  • တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္အရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာလွ်င္ သၾကားကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • သၾကားမ်ား အရည္ေပ်ာ္ျပီး ညိဳေရာင္သန္းလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ေလး သင္းလာပါက စင္းျပီးအရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သားအသားမ်ား မာလာပါက ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ေပးကာ တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းျပီး ဆီသံၾကားလာပါက အိုးအဖံုးဖြင္႔ေပးျပီး ေဘဘီမုန္႔ညွင္း အရင္းပိုင္းႏွင္႔ မံုလာဥနီကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ခရုဆီ ဆားႏွင္႔ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ရည္တို႔ကိုထည့္ျပီး အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလိုျပင္ေပးကာ တရုတ္နံနံထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းလြန္းတဲ့ ၾကက္သားစင္းေကာေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment