Sunday, 1 March 2020

ငါးဖယ္ေၾကာ္ႏွပ္


ဒီတစ္ခါေတာ႔ အစပ္မစားတဲ႔ ကေလးေတြ အေဖအတြက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ ငါးဆုတ္ေၾကာ္ႏွပ္္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ငါးဆုတ္ေၾကာ္အတြက္ ငါးအရသာနယ္ရန္ 

  1. ငါးဖယ္ျခစ္ - သံုးဆယ္႔ငါးက်ပ္သား
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
  3. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
  4. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပံုတစ္ပံု (အားလံုကိုေရာနယ္ျပီး ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ အခ်က္ ၃၀၀ေလာက္ေပါက္ေပးပါ)

ငါးဆုတ္ေၾကာ္ရန္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲ
  • ငါးေပါက္ျပီးသားကို အရင္ဆံုး ငါးဆုပ္ပံုစံေလး လံုးေပးျပီးမွ လက္ဝါးေပၚတင္ကာ တင္ထားေသာ လက္၏ လက္မေလးျဖင္႔ ဖိျပားေပးျပီးမွ ဆီပူအိုးထဲသို႔ တစ္ခါထဲ တန္းထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ငါးဆုတ္လံုးကို လွည့္ေပးပါ
  • ငါးဆုတ္တစ္ခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ

ငါးဆုတ္ေၾကာ္ႏွပ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါးဆုတ္ - ၁၀ခု
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ေၾကာ္ထားေသာ ငါးဆုတ္ကို အေအးခံျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရစင္ေအာင္ေတးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေျမွာင္း႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးကာ ဆီကို ထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက. နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴ ၾကက္သြန္အနီ ခ်င္းတို႕ကို ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕ထည့္ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  • ေမႊးပ်ံ႕ေသာ ငါးဖယ္ေၾကာ္ႏွပ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္ရန္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a comment