Tuesday, 3 March 2020

Mala Xiang Guo









တစ္ေန႔တစ္ေန႔ ဘာခ်က္စားရင္ ေကာင္းမလဲလို႔ ေတြးလိုက္မိတုိင္း ကိုယ္စားခ်င္တာေတြ အိမ္မွာအဆင္သင္႔ ရွိရဲ ႔လား အိမ္မွာ အဆင္သင္႔ မရွိေနရင္လဲ ကိုယ္႔အိမ္က ေစ်းနဲ႔ အေတာ္အတန္ အလွမ္းေဝးတဲ႔ ေနရာမွာမို႔လို႔ အစီအစဥ္ေလးေတြ ပ်က္ပ်က္သြားတာလဲ မၾကာခန ဆိုသလိုပါဘဲ။

ဒီေန႔ေတာ႔ တရုတ္စားဖြယ္ရာေတြ တင္ေပးတဲ႔ ယူက်ဴ  ႔ကေန ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ကာ အိမ္မွာရွိတဲ႔ အသားေတြ အသီးအရြက္ေတြနဲ႔ Mala Xiang Guo ပူပူစပ္စပ္ေလး ခ်က္စားပလိုက္ပါေတာ႔တယ္ Mala Xiang Guo  အႏွစ္ခ်က္နည္းေလးကိုလဲ တင္ေပးပါ႔မယ္။

ဒီေန႔မွာေတာ႔ အႏွစ္နဲ႔ခ်က္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ျပီး ေနာက္ေန႔ေတြမွာ အႏွစ္ခ်က္နည္းနဲ႔ အရည္ေသာက္ခ်က္နည္းေလးေတြကို အလ်ဥ္းသင္႔သလို မ်ွေဝေပးပါ႔မယ္ ဒီေန႔ျပင္ဆင္ထားတဲ႔ အခ် ဳိးအစားက ႏွစ္ပြဲစာ ျပင္ထားတာ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရည္ေသာက္တစ္ခြက္နဲ႔ အႏွစ္ခ်က္ တစ္မယ္အစာအတြက္ ခြဲျပီးသံုးထားပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ၾကက္သား - 150 g
  2. ပုဇြန္ထုတ္ - 100 g
  3. ပုဇြန္အေကာင္လတ္ - 100 g
  4. ေခါက္ဆြဲေျခာက္ - 454 g
  5. ပဲငပိ မာလာအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  6. ဆီတို႔ဟူး မာလာအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  7. ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ - ငါးေတာင္႔
  8. ၾကာစြယ္ - လွီးျပီးသား ဆယ္ခုခန္႔
  9. မုန္႔ညွင္းစိမ္း - ႏွစ္ပင္
  10. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  11. ေဂၚဖီ -  အေနေတာ္ တစ္စိတ္
  12. ေရႊပဲသီး - ဆယ္ေတာင္႔ခန္႔
  13. ဆား - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  14. အရသာမွဳန္႔ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္တု႔ိနဲ႔ အရသာ ဝင္သြားေအာင္ နယ္ထားပါ
  • ပုဇြန္ထုတ္ကိုလဲ ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ အျမွီးခ်န္ထားျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ေပးကာ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုတို႔ႏွင္႔ နယ္ထားပါ
  • ပုဇြန္အေကာင္ အလတ္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ေပးကာ အခြံမ်ား ခ်န္ထားျပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုတို႔ႏွင္႔ နယ္ထားပါ
  • ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔မ်ားကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးေပးထားပါ
  • မုန္႔ညွင္းစိမ္းကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးေပးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးထားပါ
  • ေရႊပဲသီးကို အေၾကာသင္ေပးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကာစြယ္မ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  • ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ေရေႏြးဆူဆူထဲမွာ ထည္႔ျပီး ေပ်ာ႔သြားတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးကာ ေရေႏြးသြန္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ခ်က္ဖို႔ျပင္ရန္
  1. အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သားႏွင္႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ၾကက္သားကို က်က္သြားေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  2. ၾကာစြယ္ႏွင္႔ အသီးအရြက္မ်ားကိုလဲ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးအိုးထဲမွာ သံုးမိနစ္ခန္႔ ျပဳပ္ေပးျပီး ဆယ္ယူကာ ေရစစ္ထားပါ
  3. ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ အဆင္သင္႔ ျပင္ထားေသာ မာလာအႏွစ္ ႏွစ္မ်ဳိးကို ထည္႔ေပးကာ အပူေပးပါ
  4. ဆီပူလာတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေျခာက္မ်ားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  5. ငရုတ္သီး အနံ႔ေလး သင္းလာတာနဲ႔ ၾကက္သားႏွင္႔ ပုဇြန္ ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  6. သံုးမိနစ္ေလာက္ ရတာနဲ႔ ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားႏွင္႔ အသီးအရြက္မ်ားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
  7. အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ တည္ထားေပးကာ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးပါ
  8. မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာျပီ ဆိုရင္ေတာ႔ ပူပူစပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အရသာ ရွိလြန္းတဲ႔ Mala Xiang Guo ကို သံုးေဆာင္လို႔ ရပါျပီ။

No comments:

Post a comment