Saturday, 21 March 2020

ငါးေသတၱာ ျပန္ခ်က္


ဒီေန႔ေတာ႔ ခ်က္နည္းအရမ္းလြယ္ျပီး ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္နဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္ကို ရေစမဲ႔ ငါးေသတၱာ ျပန္ခ်က္ဟင္းေလး ခ်က္ပါတယ္ ခ်က္ရတာ ျမန္သေလာက္ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးေသတၱာ - ဗူးႀကီး တစ္ဗူး
  2. ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  4. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  5. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီး ႏွစ္လံုး 
ျပင္ဆင္ပံု
  • ငါးေသတၱာဗူးကို ေဖာက္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အဖတ္ေလးေတြ ရလာေအာင္ လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ ငါးေသတၱာႏွင့္ ဆားတို႕ထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ေမႊျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးျပီးပါက ငါးေသတၱာဟင္း  ရပါျပီ။

No comments:

Post a comment