Sunday, 8 March 2020

ပဲျပားေပါင္း စိမ္႔စိမ္႔ေလး


ဒီေန႔ေတာ႔ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ ပဲျပားကို အခ် ဳိအရသာ ေပါင္းထားပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေပါင္းထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲျပား - 250 g
  2. ၾကက္သြန္နီ -  အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
  6. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  8. ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပဲျပားကို ေရေဆးကာ လက္တစ္လံုး အရြယ္ေလးေတြ အခ်ပ္လိုက္ လွီးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ တစ္ျခမ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ  ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ဆား ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ေရႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔တို႔ကို ေရာျပီး သမေအာင္ ျပင္ထားပါ
  5. ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ပဲျပား ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ အရသာ စပ္ထားေသာ ပဲငံျပာရည္တို႔ကို ထည္႔ေပးပါ
  6. ထိုပန္းကန္ကို ေပါင္းအိုးထဲထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းမည္႔ခလုတ္ကို ႏွိပ္ေပးျပီး သံုးမိနစ္ ေပါင္းေပးပါ
  8. ပဲျပားေပါင္းခ်ိန္ သံုးမိနစ္ ျပည္႔တာနဲ႔ ေပါင္းအိုးမွ ေလထုတ္မည္႔ ခလုတ္ကို ႏွိပ္ျပီး ေလကုန္ေအာင္ ႏွိပ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ေပးပါ
  9. ပဲျပားေပါင္းစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မွာ အရမ္းကို ခ်ဳိတဲ႔အတြက္ အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး ျပင္ေပးႏိူင္ပါတယ္
  10. ျပီးတာနဲ႔ ပဲျပားေပါင္း ပန္းကန္ကို ေပါင္းအိုးအျပင္သို႔ ထုတ္ေပးျပီး ပူပူလူလူေလး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment