Friday, 27 March 2020

သ်ွားျဖဴသီးေထာင္း







ဗီယက္နမ္ေစ်းကေန ဝယ္လာတဲ႔ သ်ွားျဖဴသီးေလးေတြကို ေန႔လည္ေန႔ခင္း အပ်င္းေျပ စားရေလေအာင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းပါတယ္။

ေထာင္းနည္းက လြယ္လြယ္ေလးမို႔လို႔ လူတိုင္းလဲ ေထာင္းတတ္ၾကမွာပါ ဒါေပမဲ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ ေထာင္းနည္းအလြယ္ေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သ်ွားျဖဴသီး  - အလံုး ၁၀၀ခန္႔
  2. ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔
  3. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  6. ငါးငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း 
ျပင္ဆင္ပံု
  • သ်ွားျဖဴသီးကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။
  • င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ သ်ွားျဖဴသီးကို မညက္တစ္ညက္ ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
  • အနည္းငယ္ ညက္သြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
  • ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ။
  • အရသာ သမသြားတာနဲ႔ အရသာ သမေအာင္ ဇြန္းႏွင္႔ ေမႊေပးပါ။
  • အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ သ်ွားျဖဴသီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေေထာင္းေလးကို စားသံုရန္ ျပင္ေပးးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment