Monday 30 March 2020

စပါးလင် ပဲခြမ်းသုပ်



ဒီရက္ပိုင္း အတြင္းမွာ COVID19 ေၾကာင္႔ မိမိက်န္းမာေရး မိမိတို႔ရဲ ႔ မိသားစု က်န္းမာေရး ျပည္သူလူထု က်န္းမာေရးတို႔ကို ငဲ႔ကြက္အေလးထားကာ အိမ္ထဲမွာ ေနေနၾကရတာဟာ လူသားအားလံုးရဲ ႔ က်န္းမာေရးကို ေစာင္႔ေရွာက္ရာ က်ပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မိသားစု စံုစံုလင္လင္ အိမ္မွာရွိေနတုန္း ေန႔လည္ေန႔ခင္းမွာ စကားလက္ဆံု ေျပာၾကရင္း အခုလို ပဲျခမ္းအစံုေၾကာ္ အသုပ္ေလး သုပ္စားၾကရင္း ဗဟုသုတ ရေစမဲ႔ စကားေလးေတြ ေျပာၾကရင္း မိသားစုေတြ ေႏြးေႏြးေထြးေထြး ေနၾကေစခ်င္ပါတယ္။

ဒီအသုပ္ထဲမွာ စပါးလင္ေလးေတြ လွီးထည္႔ထားတဲ႔အတြက္ အစာလဲေဆး ေဆးလဲအစာ ဆိုသလိုပါဘဲ က်န္းမာေရးနဲ႔ ကိုက္ညီေအာင္ သုပ္စားေစခ်င္ပါေသးတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ပဲအစံုေၾကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္႔ငါးဇြန္းခန္႔
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. စပါးလင္ - အရင္းပိုင္း တစ္ပင္
  4. ငရုတ္သီးစိမ္း - ေလးေတာင္႔ခန္႔
  5. ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္မရွိတစ္ရွိ (အသုပ္ထဲ ထည္႔ရန္)
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ ( ၾကက္သြန္နီ နယ္ျပီးေဆးရန္)
  8. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္မရွိတစ္ရွိ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ပဲအစံုေၾကာ္ကို ထည္႔ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးျပီး ဆားထည္႔ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • စပါးလင္ကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပတ္ျပတ္နဲ႔ ခပ္ပါးပါး ရိတ္ရိတ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပဲေၾကာ္ပန္းကန္ထဲကို ဆီ ဆား အရသာမွဳန္႔တို႔နဲ႔အတူ ထည္႔ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ခပ္ဖြဖြေလး နယ္ေပးျပီး အရသာ ျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာတာနဲ႔ ေရေႏြးၾကမ္းၽႏွင္႔ ျပင္ေပးကာ မိသားစု စံုစံုလင္လင္ စားသံုးႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment