ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ငါးဆုတ်ကြော်အတွက် ငါးအရသာနယ်ရန်
- ငါးဖယ်ခြစ် - 300 g
- Premium Soy Sauce - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်
- ကော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ချင်းအမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ (အမှုန့်မရှိလျှင် လက်မ၀က်လောက် ထောင်းထည့်ပါ)
- ကြက်သွန်ဖြူအမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ (အမှုန့်မရှိလျှင် အမွှာကြီးကြီး ၃မွှာလောက် ထောင်းထည့်ပါ)
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- ရေ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်ဟ
- င်းချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်န
- နွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်းလေးပုံတစ်ပုံ (အားလုံကိုရောပြီး ငရုတ်ဆုံထဲမှာ ထဲ့ထောင်းပေးပါ)
- ပဲတောင့်ရှည် - ငါးတောင့်ခန့်
- ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပဲတောင့်ရှည်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်နုတ်နုတ် လှီးထားပါ
- ငါးဖယ်ခြစ် Premium Soy Sauce ကော်မှုန့်ချင်းအမှုန့်ကြက်သွန်ဖြူအမှုန့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရေ ဆား ဟင်းချိုမှုန့် နနွင်းမှုန့် တို့ကို ငရုတ်ဆုံထဲမှာထဲ့ပြီး စေးပိုင်လာအောင် ထောင်းပေးပါ
- ငါးဖယ်ခြစ်ထောင်း စေးပိုင်လာပါက လှီးထားသော ပဲသီးကို မညက်တစ်ညက် ထဲ့ထောင်းပေးပါ
ငါးဆုတ်ကြော်ရန်
- ငါးဖယ်ထောင်းပြီးသားကို အရင်ဆုံး လက်ကိုရေဆွတ်ပြီး ကိုယ်နှစ်သက်တဲ့ ပုံစံလေးများ ရအောင် ငါးကုန်တဲ့အထိ တစ်လုံးခြင်း ဆုတ်ပေးပါ
- ဒယ်အိုးတစ်လုံးကို အပူပေးပါ အိုးပူလာမှ ဆီကိုထည့်ပြီး အငွေ့တက်လာတာနဲ့ မီးကို အနေတော် လျှော့ပေးပါ
- ဆီအိုးထဲမထည့်ခင် လက်ကိုရေဆွတ်၍ ဆီအိုးနဲ့ ဝေးရာမှာ လက်ကိုရေခါပြီးမှ ဆုတ်ထားသော ငါးဆုတ်ကို ငါးချက်လောက် ထပ်ဆုတ်ပြီးမှ ဆီအိုးထဲကို ထည့်ပေးပါ
- ကြော်နေစဉ် အကျက်ညီစေရန် ငါးဆုတ်လုံးကို လှန်ပေးပါ
- ငါးဆုတ်တစ်ခုလုံး ရွှေဝါရောင်သန်းပါက ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ပေးပါ
- မွှေးပြီးစေးပိုင်ကာ အရသာရှိတဲ့ ငါးဖယ်ငါးဆုတ်ကြော်ကို မိမိနှစ်သက်သလို သုံးဆောင်နိူင်ရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment