Friday, 13 October 2017

နံနံပင္​ သိမ္​းနည္​း






နံနံပင္​​ေလး​ေတြ ​ေစ်းက၀ယ္​လာတိုင္​း စားတာကနည္​းနည္​း ပို​ေနတာက မ်ား​ေန​ေတာ့ တခါတ​ေလ အသိမ္​းမတတ္​ရင္​ ၂ရက္​၃ရက္​ထက္​ ပိုၿပီးမခံဘဲ ႏြမ္​းခ်င္​ႏြမ္​း မႏြမ္​းရင္​ ​ေရာ္​ၿပီးပုတ္​ကုန္​တတ္​ပါတယ္။

အဲဒီလို မျဖစ္​​ေအာင္​ရယ္​ အနည္​းဆံုး ၃ပါတ္​​ေလာက္​ထိ အထားခံ​ေအာင္​ မာမာသိမ္​းတဲ့နည္​း​ေလး ​ေျပာပါ့မယ္​​။

​ေစ်းက၀ယ္​လာတဲ့အတိုင္​း နံနံပင္​ကို ​ေရ​ေျခာက္​ မိုး​ေျခာက္​​ေလး ျဖစ္​​ေအာင္​ ​ေရခါထားပါ ​ေရစင္​ၿပီ ဆိုတာနဲ႔ ဆီမ​ေပဘဲ သန္​႔​ေန​ေသာ ​ေကာ္​ဗူးထဲကိုထည္​့ကာ အဖံုးဖံုးထားပါ ၿပီးတာနဲ႔ ​ေရခဲ​ေသတၲာ မခဲတဲ့ အကန္​႔ထဲမွာ ထား​ေပးပါ လိုအပ္​လို႔ ယူသံုးရင္​လဲ ဆီမ​ေပ​ေသာလက္​နဲ႔ လိုသ​ေလာက္​ယူကာ ​ေရခဲ​ေသတၲာထဲမွာ အရင္​ပံုစံအတိုင္​း ျပန္​ထား​ေပးပါ။

အထူးသတိျပဳရမွာက​ေတာ့ မိမိသိမ္​းမဲ့ နံနံပင္​က ​ေရ​ေတြအရမ္​း မစို​ေစဘဲ သန္​႔​ေန​ေသာ နံနံပင္​ ျဖစ္​ဖို႔​ေတာ့ လိုပါတယ္​။

No comments:

Post a Comment