Sunday 8 October 2017

ၾကက္သားခရုဆီ အစိမ္းၾကာ္


တစ္ခါတစ္ခါ ဟင္းခ်က္ရတာ ပ်င္းတဲ႔ေန႔ေတြဆို အခုလို အျမန္ဟင္းေလးေတြ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလးဆို တျခားဟင္းေတြ မလိုေတာ႔ဘဲ စားျမိန္ဟင္းေလးေတာ႔ ျဖစ္လာခဲ႔ပါတယ္။

ဒီတခါေတာ့ ၾကက္သားကို အျပားေလးေတြလွီးျပီး ဂ်ဳံမွဳန္႔ႏွင္႕ ကပ္ျပီးေၾကာ္ကာ ခရုဆီနဲ႔ ေဂၚဖီတို႔နဲ႔ေရာျပီး အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခပ္ျပားျပား အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
  2. ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးစာ
  3. အဖတ္ေလးေတြရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္ - အနည္းငယ္
  6. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - သံုးရြက္ခန္႕
  7. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ငါးခက္ခန္႔
  8. အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေထားေသာခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  10. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္ခန္႕
  11. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးပါ (ၾကက္သားေၾကာ္ရန္)
  14. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း (ဟင္းခ်က္ရန္ )
  15. ႏွမ္းဆီ - ၄စက္ခန္႕

ျပင္ဆင္ပံု

  • ပထမဆံုး လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို ဂ်ဳံမွဳန္႕ထဲမွာ လူးေပးထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဆီကိုအပူေပးပါ 
  • ဆီပူတာနဲ႕ ၾကက္သားကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ပိုေနေသာဆီမ်ားကို အနည္းငယ္ ခ်န္ထားျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သားေၾကာ္ ပန္းေဂၚဖီ  င႐ုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္ႏွင့္ ေဂၚဖီတို႕ကိုထဲည္႔ကာ တမိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေၾကာ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဆား ငံျပာရည္ ခရုဆီ  ပဲငံျပာရည္တို႕ကို တစ္ခါထဲ ဆက္တိုက္ ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းမသြားေအာင္ ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး ႏွမ္းဆီထည့္ေမႊကာ မီးပိတ္ေပး၍ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ့ေပးပါ
  • ထမင္းပူပူေလးႏွင္႔ အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာ ၾကက္သား ခရုဆီေၾကာ္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment