Friday, 6 October 2017

ထိုးမုန္႔ စိမ္႔စိမ္႔ေလး






















ထိုးမုန္႔လုပ္နည္းေလး တင္ေပးမယ္ဆိုျပီး ပံုေလးေတြ တင္ထားျပီးကာမွ မာမာ႔blog ေလးကို စိတ္ထားမေကာင္းသူ လူတစုက ဖ်က္လိုဖ်က္ဆီး လုပ္တာေၾကာင္႔ မုန္႔လုပ္နည္းေလး တင္ဖို႔ကို ေႏွာင္႔ေႏွးခဲ႔ရပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ အဆင္ေျပသြားျပီမို႔ မာမာလုပ္တဲ႔ ထိုးမုန္႔လုပ္နည္းေလး ဘေလာ႔မွာ ျပန္တင္ခ်င္တာနဲ႔ ျပန္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - 200g
  • သၾကားျဖဴ - 50g
  • ဆီ - 50g
  • ေထာပတ္ - 200g
  • ဘိန္းေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ေျမပဲေလွာ္ - အေစ့ ၂၀ခန္႕
  • အုန္းနို႕ - 200ml
  • ေရ - 50ml
  • အုန္းသီးမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး  (အုန္းသီးမွဳန္႕ေၾကာ္ရန္)
ျပဳလုပ္ပံု
  • အရင္ဆံုး ေရႏွင့္အုန္းနို႕ကို ပူတယ္ဆို႐ံုေလး အပူေပးလိုက္ပါ
  • ပူလာတာနဲ႕ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္အိုးတလံုးႏွင့္ ဆီႏွင့္ ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီး ေထာပတ္ေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ေထာပတ္ေပ်ာ္လာတာနဲ႕ ေကာက္ညွင္းအိုးထဲထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေမႊေနစဥ္ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးျပီး သၾကားကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • လက္အားသန္သန္ႏွင့္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးျပီး မုန္႕သားၾကည္လာတာနဲ႕ ဘိန္းေစ့ႏွင့္ ေျမပဲကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • မုန္႕သားလဲၾကည္ျပီး ဘိန္းေစ့ႏွင့္ ေျမပဲလဲ သမသြားတာနဲ႕ ေထာပတ္ဆီမ်ားလဲ ျပန္ထြက္လာပါလိမ့္မယ္
  • မုန္႕ဗန္းတခုထဲေျပာင္းထည့္ကာ ဆီမ်ားပါထည္႔ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ႏွစ္ရက္ သံုးရက္ ၾကာရင္ေတာ႔ ေကာက္ညွင္းတို႔ ထံုးစံအတိုင္း မာသြားတတ္တဲ႔အတြက္ မိုက္ခရိုေဝ႔ထဲမွာ ၃မိနစ္ေလာက္ အပူေပးျပီးမွ စားသံုးပါ။
အုန္းသီးေၾကာ္ပံု
  • ဆီကို အပူေပးလိုက္ပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ အုန္းသီးဖတ္မ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အုန္းသီးဖတ္မ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
  • ဆီစစ္ျပီး ေအးသြားတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထိုးမုန္႕အေပၚမွာ ျဖဴးျပီးစားသံုးနိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment