Thursday, 12 October 2017

သခြားသီး အခ်ဥ္သုပ္ ​ေမႊး​ေမႊး​ေလး







ဒီတခါေတာ့ ဂံုးျပဳပ္နဲ႕အတူ တြဲေသာက္ဖို​​႕အတြက္ သခြားသီး အခ်ဥ္ေလး တည္ျဖစ္ပါတယ္ ႏွမ္းေလွာ္ ႏွမ္းဆီေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ အရမ္းေကာင္းတဲ့ အခ်ဥ္ေလးမို႕လို႕ အဆင္ေျပမယ္ဆိုရင္ အခ်ဥ္တည္ၾကည့္ေစဖို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သခြားသီး - အေနေတာ္ တလံုး 
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံုတပံု
  • သံပုရာသီး - တလံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • သခြားသီးကို အခြံခြာျပီး ျခစ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
  • ျခစ္ထားေသာ သခြားသီးထဲကို င႐ုတ္သီးစိမ္း ဆားႏွင့္သံပုရာရည္ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • နယ္ထားေသာ သခြားသီးကို အ၀တ္ပါး သန္႕သန္႕နဲ႕ ထုပ္ေပးကာ အရည္မ်ား ထြက္သြားေအာင္ အေပၚမွ အေလးႏွင့္ ဖိေပးထားပါ
  • အနည္းဆံုး ၃နာရီေလာက္ ဖိထားေပးျပီးပါက ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကို သြန္ပလိုက္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဇလံုတလံုးထဲမွာထည့္ျပီး ဆားႏွင့္နယ္ကာ ၃နာရီေလာက္ ထားေပးပါ
  • ႏွမ္းကို မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ သခြားသီး အခ်ဥ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment