ျမန္မာျပည္မွာလို လိုခ်င္တဲ႔အခ်ိန္ အလြယ္တကူ မရႏိူင္တဲ႔ အစားအေသာက္ေတြကို အလုပ္အားခ်ိန္ေလးမွာ ျပင္ဆင္ဖို႔ မီးဖိုေဆာင္ေလးထဲမွာ အခ်ိန္ကုန္တတ္ပါတယ္။
ဒီေန႔ေတာ႔ အသုပ္မ်ဳိးစံု သုပ္စားခ်င္ရင္ အဆင္သင္႔ ရေအာင္အတြက္ ပဲအက်က္မွဳန္႔ ေလွာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ ေလွာ္ရတာ လြယ္ကူတယ္ ထင္ရေပမဲ႔ မီးအခ်ိန္အဆ မမွန္ရင္ေတာ႔ ကြ်မ္းသြားတာတို႔ မက်က္တတ္တာတို႔ ျဖစ္တတ္တဲ႔အတြက္ သတိထားျပီး ေလွာ္ေစခ်င္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲမွဳန္႔ကိုပိုးေကာင္မ်ား ပဲအခဲမ်ား မပါေစရန္ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင္႔စစ္ကာ ျပင္ထားပါ
- ခဲေနေသာ ပဲအခဲမ်ားကို ထဲ႔မေလွာ္ဘဲ ဖယ္ျပစ္ပါ
- မာမာကေတာ့ တခါေလွာ္ရင္ ပဲမွဳန္႔ ၅၀၀ဂရမ္ အထုတ္ေလး တထုတ္စာကို ေလွာ္ပါတယ္
- ေလွာ္ျပီဆိုတာနဲ႔ အသားထူတဲ႔ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
- အသားပါးတဲ႔ ဒယ္အိုးဆိုရင္ ပဲမွဳန္႔ကေသခ်ာ မက်က္ဘဲ ခနေလးနဲ႔ ကြ်မ္းျပီး မဲသြားတတ္ပါတယ္
- ဒယ္အိုး ပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ွာ႔ျပီးမွ ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ကို ထည္႔ေပးကာ ေလွာ္ေပးပါ
- မီးျပင္းရင္ အေရာင္မည္းၿပီး ကြၽမ္းလြယ္တဲ့အတြက္ မီးအေနေတာ္နဲ႔ ေလွာ္တာ အေကာင္းဆံုးပါ
- ေလွာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ႏွင္႔ ေလွာ္ေနစဥ္ ပဲအခဲေလးမ်ား ျဖစ္တတ္တဲ႔အတြက္ သစ္သားေယာင္းမျဖင္႔ အဆက္မျပတ္ ေမႊေမႊေပးျပီး ဖိဖိေခ်ေပးပါ
- ပဲမွဳန္႔အားလံုး ေ႐ႊအိုေရာင္ သန္းလာၿပီး ေမြွးလာျပီဆိုရင္ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ (သို႔မဟုတ္) လင္ဗန္း ( သို႔မဟုတ္) စေကာထဲကိုထည့္ၿပီး အေအးခံပါ
- အေအးခံထားေသာ ပဲအေလွာ္မွဳန္႔မ်ားကို အသုပ္မ်ဳိးစံု သုပ္စားရန္အတြက္ ေလလံုၿပီး ေျခာက္ေသြ႕ေသာ ဖန္ပုလင္းထဲမွာထည့္ၿပီး လိုအပ္ေသာအခ်ိန္ သံုးႏိူင္ရန္ သိမ္းထားႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment